Cannoli is een heerlijk gevuld koekje in de vorm van een rolletje. Het komt oorspronkelijk uit Sicilië. Je vind deze heerlijkheid in een Italiaanse delicatesse winkel. Zelf thuis maken is een behoorlijk klusje en je hebt daarvoor ook nog speciale cannoli vormen nodig. En omdat ik niet zo van het bakken en/of frituren ben, heb ik op deze manier zalige Cannoli schuitjes met ricottavulling gemaakt.

 

Ik heb deze Cannoli schuitjes gemaakt van kletskoppen. Vind de krokante structuur van deze koekjes namelijk wel een beetje op de Cannoli lijken. Dus ben ik aan het experimenteren geslagen. De koekjes verwarmd in de magnetron zodat ze zacht werden en toen over een bagel bakblik gevouwen. Tada …. schattige schuitjes die leuk gevuld kunnen worden.

Als je niet zo’n bakblik heb, vouw de warme koekjes dan in een kleine muffinvorm of om/in een klein glaasje.
Deze Cannoli schuitjes met ricottavulling zijn heerlijk als nagerecht bij een sterk kopje espresso of lekker bij de koffie.

 

Italiaanse toetjes

 

Tiramisu is ook zo’n heerlijk Italiaans dessert. Ik heb daar ook een makkelijke versie van gemaakt. Namelijk deze Citroen tiramisu in een glaasje. Die moet je ook echt eens proberen!