Een Dirty Shirley cocktail is de volwassen versie van de Shirley Temple mocktail. De mocktail is vernoemd naar Shirley Temple het kindsterretje van de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. De mocktail wordt gemaakt van grenadine, sprite of 7-up, ginger ale, limoensap en een maraschino kers. Sommige versies hebben geen ginger ale en/of limoensap erin. Het is een mierzoete mocktail waar ze nu een cocktail variant van gemaakt hebben door er een flinke scheut wodka in te doen. De Dirty Shirley cocktail schijnt de cocktail trend van deze zomer te worden. Dus haal de ingrediënten alvast in huis.

 

Cocktails

 

Het drinken van cocktails en de alcoholvrije mocktails wordt steeds populairder. En dit lekkere drankje kan jij gewoon thuis ook maken.
Geef eens een cocktailparty, je vindt genoeg inspiratie op de site voor allerlei lekkere drankjes, zoals bijvoorbeeld deze bekende Mojito, Hurricane cocktail of Piña Colada.

 

Ja je hebt er wel wat alcoholische dranken en special glaswerk voor nodig, maar het is super leuk om te doen. Mix erop los en vind jouw favoriete cocktail. Garneer een cocktail met vers fruit, verse kruiden, eetbare bloemen, een rietje en/of een cocktailparapluutje.
En bij heel veel cocktails geldt, als je de alcohol weglaat dan heb je een heerlijke mocktail.

 

Ook cocktails gaan met de trends mee. En vooral als een cocktail op TikTok voorbijkomt, wordt het een rage. Het is de nieuwe Espresso Martini volgens The New York Times. De cocktail is heel eenvoudig te maken door sprite, grenadine en wodka te mengen. Ik heb het geprobeerd met sprite of 7-up, maar vond het veel te zoet. Daarom heb ik de limonade vervangen door bruisend water. En dit meer mijn smaak. Maar maak hem zoals jij dat lekker vindt.

 

Grenadine

 

Wat is grenadine? Oorspronkelijk was dit siroop gemaakt van granaatappels. Tegenwoordig zie veel limonadesiropen in de supermarkt staan die ook grenadine heten. Deze worden gemaakt van rood fruit concentraat. De grenadine die in cocktails gebruikt wordt is dus de originele gemaakt van granaatappels.

 

Variaties

 

Je kunt een ‘gewone’ wodka gebruiken, maar als jij er eentje in huis hebt zoals bijvoorbeeld de citroenwodka dan kan je die prima gebruiken.
Maak de cocktail naar eigen smaak, misschien doe je half sprite en half bruisend water, probeer het uit. Of gebruik je ook nog ginger ale en limoensap erin, dat kan allemaal.

 

 

Recept Dirty Shirley cocktail: