I had a dream. Regelmatig droom ik recepten, zo ook kwam het idee voor deze Dulce de leche truffels met zwarte knoflook voorbij in mijn droom. Ik krijg een bol zwarte knoflook en mijn dromen gaan ermee aan de slag.

 

Dulce de leche

 

Allereerst probeer ik natuurlijk wel of de smaken – die ik bij elkaar droom – kloppen. Dus eerst een paar blikjes dulce de leche gemaakt en in de koelkast gezet. Toen een lepeltje van dit goddelijke goedje gemengd met een stukje zwarte knoflook en gerold door een mengsel van gemalen norivellen en cacaopoeder. En warempel de smaken klopte…..gelukkig maar. Mijn creatieve dromen laten me niet in de steek (haha).

 

Noripoeder maak ik zelf door norivellen in stukken te scheuren en dan in een keukenmachine fijn te malen. Vermaal alle norivellen die in een verpakking zitten, want dit zwarte poeder kan je nog voor veel meer gerechten gebruiken. Meng het bijvoorbeeld door mayonaise en je hebt een heerlijke saus bij vis, meng het door een dressing voor een vissalade. Of bestrooi een gebakken visje op het laatst met dit poeder voor extra smaak. Dus bewaar dit poeder in een jampotje en gebruik het wat vaker.

 

Denk jij nou dit hoeft voor mij niet bij deze truffels, dan kan je ze natuurlijk ook alleen door de cacaopoeder rollen.
Maar omdat salted caramel zo lekker is en ik de truffels niet door zout wilde rollen, heb ik het hartige van de norivellen hiervoor in de plaats gebruikt. Probeer het maar!

 

Dulce de leche* zelf maken is helemaal niet moeilijk, je hebt alleen een beetje geduld nodig. Hier kan je lezen hoe jij deze hemelse karamel ook kunt maken.

 

 

Recept Dulce de leche truffels met zwarte knoflook: