Ik had pas mango sorbetijs gemaakt en nu de frambozen in de aanbieding waren, heb ik een frambozen sorbetijs gemaakt. Een verfrissend en zoet ijs, zalig op een warme zomerdag. Ben jij gek op frambozen, maak dit goddelijke ijs met zijn prachtige rode kleur dan snel. Het zoete en iets zurige van de frambozen doet het heel goed in sorbetijs.

 

Frambozen

 

Het ijs heb ik gemaakt van 700 gram verse frambozen. Frambozen zijn niet goedkoop, koop ze daarom als ze in de aanbieding zijn. Maar je kunt ook diepvries frambozen gebruiken, die verkopen ze tegenwoordig in hele grote zakken. Dit zal zeker goedkoper zijn dan de verse. Als je diepvries frambozen gebruikt, haal ze dan ruim een uur van tevoren uit de vriezer om te laten ontdooien. Qua smaak en kleur maakt het niets uit!

 

Frambozen sorbetijs is zoet maar met licht zuurtje. Doe er zoveel agave bij, zodat het voor jou zoet genoeg is.
De citroenrasp en -sap maakt het weliswaar iets zuurder, maar brengt de frambozensmaak nog meer naar boven.
Ik heb de frambozenpuree niet gezeefd en daar had ik achteraf spijt van. Wil de volgende keer frambozen sorbetijs zonder pitjes maken.

 

Sorbetijs

 

IJs gemaakt van vers fruit is heerlijk en niet moeilijk om te maken. Met slechts een paar ingrediënten maak jij heerlijk sorbetijs. De basis van sorbetijs is fruit en suikersiroop (water gekookt met suiker). Ik heb in plaats van de siroop agavesiroop gebruikt. Ten eerste omdat ik dit lekker vind en ten tweede hoef je dan vooraf geen suikersiroop te maken.
Als extra smaakmaker heb ik citroenrasp en -sap erdoor gedaan. Frambozen en citroen zijn sowieso een goede combinatie en het maakt het ijs lekker fris.
Je kunt sorbetijs van allerlei soorten (zacht) fruit maken, neem fruit wat in het seizoen is.

 

IJs maken

 

Je hebt voor dit sorbetijs wel een ijsmachine nodig, voor het lekkerste resultaat. Als je die niet hebt, dan zou ik van de bevroren frambozen een instant ijs maken door het te pureren in een keukenmachine zoals ik bijvoorbeeld dit mango yoghurt softijs heb gemaakt.

 

Likeur*

 

Alcohol in ijs zorgt ervoor dat het ijs niet keihard wordt. Je kunt hiervoor een likeur, rum of een andere sterke drank gebruiken. Ik heb voor dit ijs een zelfgemaakte vlierbloesem likeur gebruikt en dat was een lekkere combi met de frambozen.

 

 

Recept Frambozen sorbetijs: