Heerlijk warm weer vraag om een lekker drankje. Ik heb deze frisse yoghurtdrank voor jullie. Serveer het goed koud en je dorst is gelest op een warme of hete dag. Voor mij is het heel belangrijk om mijn eiwitten naar binnen te krijgen en met dit drankje krijg ik weer wat naar binnen door de zuivel die erin zit. Gebruik wel een lekkere dikke Griekse yoghurt voor het beste resultaat.

 

Om het nog frisser te maken kan je de limonade vervangen door koolzuurhoudend water. Maar de limonade maakt het wel iets zoeter. Het is aan jou waar je van houdt.
Op warme dagen is het belangrijk dat je goed drinkt. Veel water drinken op zo’n dag is heel belangrijk, maar ik snap dat je ook wel eens iets anders wil drinken. Daar is dit drankje dan helemaal geschikt voor.
Yoghurtdrankjes worden vaak gedronken in warme landen, denk aan de Lassi in India en Ayran in Turkije. Op een of andere manier is zo’n drankje toch verkoelend en dorslessend. In India is het ook om te drinken bij pittig eten of nadat je spicy gegeten hebt.

 

Nog meer yoghurtdrankjes

 

En nog zo’n lekkere dorstlesser is dit Turkse yoghurtdrankje Ayran. Probeer dat ook eens!

 

 

Recept Frisse yoghurtdrank: