Wow ik heb nu toch een lekkere hamburger voor jullie. Deze hamburger met zwarte knoflook en feta en truffelmayonaise is echt de bom! Zoveel smaken in een makkelijk zelf te maken hamburger, dit moet je proberen! Manlief die niet van feta houdt, heeft zitten smullen van deze burger en dat wil wat zeggen. Alhoewel ik al diverse hamburger recepten op de site heb staan, kan ik jullie deze echt aanbevelen. De feta maakt de burger lekker hartig en sappig, de zwarte knoflook geeft het een hartige maar tegelijkertijd een iets zoete smaak en dan die goddelijke zelfgemaakte mayonaise maakt het geheel helemaal perfect.

 

Hamburgers

 

Hamburgers zijn een plak gehakt vlees, wat gebakken of gegrild wordt. Een hamburger wordt ook vaak het broodje met de hamburger ertussen bedoeld. Meestal wordt het belegd met sla, tomaten, uien, bacon, augurken en kaas bij de cheeseburger. Je kunt de burger nog aftoppen met mayonaise, ketchup, mosterd of chilisaus.
Deze hamburgers hebben behalve die heerlijke mayonaise en wat sla verder niets nodig.

 

Deze hamburgers heb ik zelf gemaakt van rundergehakt wat ik op smaak gebracht heb met de fetakaas, zwarte knoflook, peper en zout. Ik heb van 500 gram gehakt drie hele grote burgers gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook vier of meer iets kleinere maken.
Vorm de burgers met de hand of in een steekring. En maak ze zo groot of klein, dik of dun als je zelf wilt.

 

Ik heb het gehakt bij Beef&Steak besteld. Behalve heerlijk vlees voor de barbecue verkopen zij ook gehakt. Van diverse soorten rundergehakt tot aan kalfs-, varkens- en lamsgehakt toe.

 

Wij houden wel van burgers die niet helemaal doorbakken zijn, dus meestal bak ik ze 2 minuten per kant. Wil jij doorgebakken burgers hebben, bak ze dan ongeveer 4 minuten per kant.
Omdat deze burgers zo groot waren, heb ik ook grote broodjes gebruikt, namelijk Italiaanse bollen. Het lekkerst is als het broodje krokant van buiten en nog zacht van binnen is.

 

Tips:

 

De zwarte knoflook vind je o.a. in de AH of online.

Het recept zelfgemaakte mayonaise vind je hier.

En ik heb truffeltapenade door de mayonaise gemengd, je kunt ook truffelmayonaise kopen.

Ben jij ook zo gek op hamburgers? Ik heb er heel veel lekkere voor jou, zoals bijvoorbeeld deze Hamburger met bacon jam. Zoek de andere maar eens op de site op onder Recept zoeken, Sleutelwoord: Hamburger.

 

 

Recept Hamburger met zwarte knoflook en feta: