Het is weer de maand van die leuke receptenswap – de swiepswapswoep – van Mandyandmore. Deze keer heeft zij mij gekoppeld aan Shana van Shanasfoodblog. En dat vind ik superleuk, omdat Shana altijd zo enthousiast op mijn recepten reageert (waarvoor dank Shana). Toen ik door haar recepten scrolde viel mij gelijk haar recept voor de Valentijns zandkoekjes op. Ten eerste omdat ik jarig ben op Valentijnsdag en ten tweede omdat ik niet zo’n koekenbakster ben. Altijd leuk om jezelf weer eens uit te dagen. Het zijn dus deze heerlijke hartvormige koekjes met ruby chocolade geworden.

 

Bakken maar

 

Nou zoals jullie misschien wel weten ben ik niet zo van het bakken. Een makkelijk taartje, cake of koekjes daar wil ik mij nog wel eens aan wagen, maar geen Heel Holland Bakt voor mij. Ja om ernaar te kijken en de kandidaten te bewonderen om al het lekkers wat ze maken, maar een goede bakster zal ik nooit worden. Maar toch heb ik voor koekjes gekozen en wel omdat ik ze ooit nog eens hoop goed te kunnen maken.

 

Deze koekjes waren een heel gedoe voor mij. Niet omdat het recept niet klopte, maar omdat ik en bakken gewoon geen goede match zijn. Heb alles gedaan volgens de aanwijzingen, maar toch komen er uitgelopen koekjes uit de oven. Die heb ik dus maar weer snel opnieuw uitgestoken met het hartje, zodat ze nog ergens op leken. Helaas heb ik door de frustratie geen foto van de uitgelopen koekjes gemaakt voor jullie. Maar door het uitsteken na het bakken, lijken ze nog ergens op.

 

De eerste zes koekjes had ik 17 minuten gebakken, die waren iets te donker en te bros naar mijn zin. De tweede partij zijn 13 minuten gebakken, ook nog iets te bruin vond ik. En de laatste koekjes zijn 10 minuten gebakken, die waren mooi van kleur en goed van vorm. Nu kan het zijn dat mijn oven veel warmer is dan die van Shana, waardoor ik ze veel korter kon bakken.

Hartvormige koekjes met ruby chocolade

 

Ruby chocolade

 

Naast pure, melk en witte chocolade bestaat er ook een roze chocolade genaamd Ruby. Deze roze chocolade heeft een beetje de smaak van rood fruit. Het is geen goedkope chocolade, maar wel eentje die je gebruikt voor bijzondere recepten zoals deze Valentijnskoekjes.
Maar ook met de chocolade ging het mis vandaag. Alhoewel ik goed weet hoe ik chocolade moet temperen*, bleef de chocolade deze keer een beetje aan de dikke kant waardoor het dippen niet helemaal lukte. Maar dat mag de pret niet drukken, de koekjes waren heerlijk Shana.
Ik heb in ieder geval een goed excuus om ze nog een keertje te maken.

 

Ben jij ook zo gek op die roze chocolade? Dan heb ik nog meer Valentijnsrecepten met deze chocolade, namelijk:

 

Koekjes met ruby chocolade
Ruby chocolade truffels
Hartvormige Ruby pindarotsjes
Mini donuts met slagroom en frambozen

 

Recept Hartvormige koekjes met ruby chocolade: