Als je in Amerika een Arnold Palmer ice tea besteld, krijg je een ijsthee gecombineerd met limonade. Dit is meestal een soort 7-up/sprite limonade. Elke golfer in Amerika kent dit drankje, want het wordt veel op golfclubs geserveerd. Dit drankje heeft zijn naam te danken aan de beroemde golfer Arnold Palmer, die de bedenker van deze ijsthee was. En dan heb je nog deze versie met alcohol erin die wordt John Daily genoemd, een markante golfer die niet alleen bekend stond om zijn bijzondere swing en verre slagen, maar ook om zijn alcohol gebruik. Wij zijn dus de John Daily’s haha, want ik heb er een ijsthee met een tic van gemaakt. De tic is de vodka die erin gaat, erg lekker kan ik je verklappen maar wel zeer verraderlijk. Dus niet te veel van drinken.

 

IJsthee

 

De Arnold Palmer ijsthee bestaat uit drie delen sterke en gekoelde thee en een deel limonade. En Amerika zou niet Amerika zijn, als ze daar geen slaatje uit slaan. De ijsthee is nu kant-en-klaar te koop. Ze hebben er zelfs diverse soorten in, groene thee, ijsthee met roze limonade, aardbeien, perzik en mango smaak en daarbij nog een energy variant.
Ik ben gek op ijsthee, maar dan wel de zelfgemaakte. Hoe simpel kan het zijn, je zet wat thee, laat dit afkoelen en serveert het met ijsblokjes. Of zoals ik in dit geval gedaan heb, heb ik de thee bevroren en de ijsklontjes samen met de limonade en vodka gemixt in een blender.

 

Ben jij ook ze gek op ijsthee? Dan heb ik er nog een paar voor jou. Deze Aardbeien hibiscus ijsthee, Peren ijsthee en Chai thee mocktail zijn ook superlekker.
En daarnaast heb ik nog heel veel ijskoude drankjes met of zonder alcohol op de site staan. Zoek maar eens onder: Categorie dranken/smoothies en je zult ze allemaal vinden.

 

Tips:

 

Ik heb Rooibos thee gebruikt voor dit recept. Maar je kunt natuurlijk ook een andere theesoort gebruiken.
De ijsblokjes kan je al ruim van te voren maken. Ze blijven zeker 3 maanden goed in de vriezer.

In plaats van vodka kan je ook witte rum gebruiken.
Het drankje is zonder alcohol ook erg lekker.

 

 

Recept IJsthee met een tic: