Ik had aardig wat limoenen gekocht op de markt, hoog tijd om er iets van te maken. Het zijn deze zalige Key lime pie cakejes geworden.
Manlief is verzot op Key lime pie, maar ja hij heeft dan ook 26 jaar in Florida gewoond waar deze taart vandaan komt. Ik heb me nog niet aan het maken van deze taart gewaagd, vooral omdat zijn zoon een meester is in het bakken van een perfecte Key lime pie. Maar eens ga ik deze lekkere taart maken, beloofd.

 

Key lime pie

 

Deze taart wordt in Florida gemaakt van de key limes. Het zijn speciale limoenen met een iets mildere smaak dan de limoenen die wij kennen. Deze limoenen ben ik nog nooit tegengekomen in Nederland, dus doen we het maar met de limoentjes die hier verkrijgbaar zijn. En ik hou wel van het ‘zuurtje’ van de gewone limoen, dus dat komt goed uit.

 

Ben jij ook zo gek op de smaak van key lime pie? Dan heb ik nog deze heerlijke recepten voor jou: Key lime pie ijs, Key Lime Pie Cocktail, Key Lime Pie smoothie en Key Lime Pie in een glaasje.

 

Key lime pie cakejes

 

Het zijn lekkere luchtige cakejes geworden, met een lekker zuurtje van de limoen. Ik heb de limoen zowel in het beslag als in de topping verwerkt. De cakejes zijn de zomer op een schoteltje.
Ik heb de cakejes in een siliconen muffinbakvorm gebakken. Hier kan je heel makkelijk de cakejes uit halen. Als je geen siliconen bakvorm hebt, gebruik dan papieren muffinvormpjes in een gewone muffinbakvorm.

 

Topping

 

De topping heb ik gemaakt van verse roomkaas en zachte roomboter. Haal de boter op tijd uit de koelkast zodat deze zacht is als je de topping gaat maken.
Voeg zoveel of weinig poedersuiker toe als jou lekker lijkt. Begin eerst met 25 gram en voeg dan meer bij om het zoeter te maken. Meng als laatste de limoenrasp erdoor.

 

Tip:

 

Je kan zien of de cakejes gaar zijn door met een satéprikker in de cakejes te prikken. Als deze er droog uitkomt, zijn de cakejes gaar.

 

 

Recept Key lime pie cakejes: