Gelukkig is de lente eindelijk daar. Bloemen bloeien, vogels zingen, ik bedoel, wat wil je nog meer? Misschien een lekkere cocktail, dat is het! Het de hoogste tijd om een op bloemen geïnspireerde cocktail te maken. Lavendel is het perfecte startpunt. Citroen is een natuurlijke partner voor lavendel en zorgt voor een heldere, frisse smaak, terwijl gin de kruidige kant benadrukt. Ik heb deze twee gecombineerd in een heerlijke lavendel French 75 cocktail. Een klassieke combinatie van citroensap, gin, lavendelsiroop en een bruisende wijn.

Lavendel French 75 cocktail

 

French 75

 

Ah, de klassieke French 75, een sprankelende cocktail die even elegant en verfijnd is als heerlijk. De PERFECTE lentecocktail. Maar wat als ik jou vertel dat er een manier is om dit tijdloze drankje naar een hoger niveau te tillen? Maak kennis met de lavendel French 75, een bloemige variant op het originele recept die je smaakpapillen zeker laat zingen. Dit geurige brouwsel combineert gin, citroensap en lavendelsiroop met een vleugje Prosecco voor een bruisend drankje dat zowel verfijnd als verfrissend is. Geloof me, als je eenmaal een slokje van deze met lavendel doordrenkte verrukking hebt gehad, zal je nooit meer teruggaan naar gewone, sprankelende cocktails.

 

Deze cocktail is een echte klassieker. De typische mix is gin, citroensap, suiker en Champagne.
Ik besloot mijn eigen draai aan deze klassieker te geven door mijn eigen met lavendel doordrenkte eenvoudige siroop en Prosecco te maken in plaats van Champagne. Prosecco heeft voor mij de juiste hoeveelheid sprankeling.

 

De cocktail is helder, licht zoet en heel veel bubbels, de perfecte hoeveelheid bubbels en zo’n licht en verfrissend drankje!
Het is met een zelfgemaakte lavendelsiroop gemaakt met echte lavendel en biologische rietsuiker. Zo gemakkelijk te maken ook! Slechts 5 minuten op het fornuis!
Het recept voor deze lavendelsiroop*, vind je hier.

 

Zin in nog meer bruisende cocktails?

 

Feestelijke Champagne cocktail
Parfait Amour cocktail
Mandarijn Gin Spritzer
Bellini cocktail met perzik
Limoncello lavendel cocktail
Sgroppino
Sparkling gold Champagne cocktail
Bruisende cranberry en bloedsinaasappelcocktail 

 

Het recept voor de lavendelsiroop* vind je hier.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Lavendel French 75 cocktail: