Dit recept voor Mexicaans rundvlees met polenta moet je echt eens maken. Zoveel smaken zitten erin, je waant je in Mexico. Ik zou maar een hele grote pan maken als ik jou was, want dit is op in een mum van tijd of je eet het de volgende dag, dan is het nog lekkerder.

 

Koop hiervoor mooie doorregen runderlappen en vraag jouw slager eventueel om dit in stukken te snijden voor je. Hij heeft waarschijnlijk veel scherpere messen dan jij thuis hebt. Het is even werk en het kost wat tijd om het vlees lekker mals te laten worden in de pan, maar dan heb je ook wat. Maak het zo pittig of mild als je zelf wilt, door er meer of minder specerijen in te gebruiken.
Neem wel de tijd om het vlees lekker aan te schroeien voordat het in de pan met bouillon gaat.

Mexicaans rundvlees met polenta

Mocht je nog wat vlees overhouden van dit Mexicaans rundvlees, gebruik het dan in een wrap met een lekkere salade van maïs, verse koriander en wat yoghurt aangemaakt met een hete chilisaus.

 

Picadillo

 

De Picadillo kruiden zijn wel lekker pittig van zichzelf. Ik ben er gek op en gebruik het in heel veel gerechten. Het is ook heerlijk om door het gehakt voor een hamburger te doen.
Dit kruidenmengsel is een heerlijke melange van o.a. paprika, knoflook chili, oregano, komijn, gerookte paprika, jalapeño, koriander, kaneel en piment. Alle smaken van Mexico gevangen in een potje. Ook lekker in andere Mexicaanse gerechten zoals tortilla’s, empanada’s, gehaktballetjes, een Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa, Mexicaanse aardappelpartjes of deze Mexicaanse bowl met rijst.
Je kunt ze vinden in leuke vierkante blikjes (Jonnie Boer) in de grotere supermarkten.

 

Tip:

 

Ben je ook zo gek op stoofgerechten met rundvlees? Dan heb ik ook een heerlijke Rundvlees curry recept voor je.

 

 

Recept Mexicaans rundvlees met polenta: