Deze Nectarine en Amaretto crumble is een heerlijk ‘volwassen’ nagerecht. Het volwassene zit em in de drank die erin verwerkt zit. Namelijk de Italiaanse Amaretto likeur. Deze likeur gaat heel goed samen met de nectarines en de Amaretti crumble. Het is een niet te moeilijk te bereiden toetje, dus geen excuses om het niet eens te proberen.

 

Natuurlijk kan je ook anders vers fruit in het seizoen gebruiken voor deze crumble, zoals bijvoorbeeld pruimen, kersen, perziken of abrikozen. Dit lijkt me namelijk ook erg lekker met de Amaretto en Amaretti.

 

Gebruik niet teveel suiker, de likeur en de Amaretti koekjes zijn al aardig zoet van zichzelf. Door de koekjes te gebruiken in de crumble krijg je een heerlijke smaak en een lekker crunch van het koekje.

Crumble

 

Een crumble is een van oorsprong Engels nagerecht. Wij zouden het een kruimeltaart of kruimeltoetje noemen. Meestal wordt het gemaakt van gekookt fruit bedekt met een kruimeldeeg welke in de oven wordt gebakken. De kruimellaag bestaat uit bloem, boter en suiker en eventueel nog havervlokken, gehakte noten en/of specerijen. Ik heb er verkruimelde Amaretti koekjes door gedaan. Een crumble is lekker met een vanillesaus, een dot slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Je kunt een zoete maar ook een hartige crumble maken.

 

Als je een zoete wilt maken, kan je dit doen van rabarber, appels, bramen, aardbeien, kersen, pruimen of een combinatie van dit fruit.

 

Ik heb hier nog een heerlijk Kersen crumble recept voor jullie.

 

 

Recept Nectarine en Amaretto crumble: