Ben jij wel eens in Amerika geweest en heb je daar wel eens in een van de beroemde Outback Steakhouses gegeten? Elke keer als ik in de USA was, wilde ik toch minimaal een keertje dit restaurant bezoeken. De blooming onion is o.a. een van hun beroemd gerechten, die moet je echt proberen! En natuurlijk die heerlijke steaks van ze in de Outback Steakhouse kip.

 

Outback Steakhouse

 

Outback Steakhouse is een Amerikaanse keten van informele restaurants met een Australisch thema, die Amerikaanse gerechten serveren. Ze zijn begonnen in Tampa, Florida. Maar nu heeft de keten meer dan 1.000 locaties in 23 landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Australië.

 

Met een naam als Outback Steakhouse kun je raden wat de meeste mensen gaan bestellen als ze door de deur lopen: steak natuurlijk. Veel gebruikte ingrediënten worden geïmporteerd, zoals Deense blauwe kaas.
Als je van stevig gekruid voedsel houdt zit je bij Outback Steakhouse goed. Er wordt een kruidenmengsel van maar liefst 17 specerijen en kruiden gebruikt om de steaks op smaak te brengen. Het meeste voedsel wordt hier gefrituurd in rundvet en in veel gerechten wordt gebruik gemaakt van volle boter en slagroom (niet goed voor de lijn dus).

 

De burgers zijn gemaakt van ossenhaas. In veel restaurants bestaat echter ook de mogelijkheid om voor een minder vette variant te kiezen. De steaks worden dan op smaak gebracht met een lichtere kruidenmix en er wordt geen boter gebruikt. Het vlees wordt in dit geval gegrild boven een houtvuur, waardoor de smaak bewaard blijft.

 

Maar het is altijd verstandig om kip op het menu te hebben, toch? Mensen zijn geobsedeerd door kip. In de strijd tussen steak en kip in een steakhouse moet de kip wel heel erg lekker zijn. En dat is deze copycat kip belegd met spek en een stapel kaas.

Outback Steakhouse kip

 

Erbij:

 

Serveer bij deze kip gebakken aardappeltjes, gepofte aardappel, Caesar salade, gestoomde broccoli en/of een lekkere koolsalade.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Outback Steakhouse kip: