Chipotle kerrieboter met gedroogde abrikozen

Chipotle kerrieboter met gedroogde abrikozen

Wij hebben met de familie gebarbecued en Roderick – die van het vlees is – had natuurlijk weer heel veel spareribs gemaakt. Meestal zijn die behoorlijk pittig bij hem en aan mij de taak om hier salades en kruidenboters voor bij het stokbrood bij te verzinnen. Eén van de boters is deze Chipotle kerrieboter met gedroogde […]

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood met crème fraîche, krokant spek en appelstroop is een recept van Tjitze van der Dam. Ik mocht zijn boek Hollandse klassiekers ontvangen en daarin staan heel veel lekkere recepten. De Hollandse klassiekers anno. Nu is het toevallig Vaderdag en hubbie is van Friese afkomst, tja wat doe je dan? Je […]

Bavette met balsamico uien

Bavette met balsamico uien

Bavette was een ‘vergeten’ stuk vlees, maar heeft al aardig een comeback gemaakt. Eerst in de restaurants en nu thuis. Bavette wordt ook wel halvemaan vlees of flank steak genoemd. Het komt uit de vang (werkvlees onderaan de koe) en daarom wordt het ook wel vanglap genoemd. Het vlees heeft een wat grover structuur (werkvlees), […]

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Asperges en eieren zijn een klassieke combinatie. Serveer eens gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm. Je kunt hiervoor groene of witte asperges gebruiken. Als je witte asperges gebruikt dan moet je deze eerst even schillen voordat je ze blancheert. Maak de porties kleiner en je hebt een leuk voorgerecht.   Of maak je liever […]

Rabarber amandelcake

Rabarber amandelcake

Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]

Koffie spread

Koffie spread

Ik heb toch een bijzonder recept voor jullie, namelijk deze koffie spread oftewel koffieboter. Deze koffie spread kan je bijvoorbeeld op een beschuitje of geroosterde boterham smeren. Maar is ook lekker om op een pannenkoek of wafel te serveren. Ik heb hiervoor cold drip coffee gebruikt, maar je kunt natuurlijk zelf koffie of espresso zetten […]

Wentelteefjes met rabarber

Wentelteefjes met rabarber

Deze wentelteefjes met rabarber is leuk om te maken voor een speciale dag zoals bijvoorbeeld Valentijnsdag, de Paasdagen, Moederdag en/of het Pinksterweekend. Ik heb hartjes gestoken uit de boterhammen, maar dat hoeft niet. Is natuurlijk wel leuk als je het voor een geliefde maakt. Rabarber en sinaasappel zijn goede vriendjes van elkaar, waardoor de rabarber […]

Aspergesoep zelf maken

Aspergesoep zelf maken

Ze zijn weer te koop …. asperges! Wij zijn er gek op en ik maak altijd zoveel mogelijk verschillende gerechten in de aspergetijd. Als ze in de aanbieding zijn, of als je gebroken exemplaren ziet liggen, maak hier dan soep van. Aspergesoep zelf maken is helemaal niet moeilijk. Gebruik de schillen en harde uiteinden om […]

Stokbrood met kruidenboter zelf maken

Stokbrood met kruidenboter zelf maken

Veel te veel stokbrood gekocht en dan houd je zo’n groot stokbrood over. Wat te doen ermee. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en alles te gebruiken, no-waste in mijn keuken. Natuurlijk kan je er croutons van maken of een lekkere broodpudding, maar ik had iets anders in gedachten. We gaan namelijk stokbrood met […]

Rabarber aardbeien kruimeltaart

Rabarber aardbeien kruimeltaart

Heerlijk ….. het is voorjaar en de rabarberstengels en aardbeien liggen te lonken naar me bij de groenteboer. Wist je dat rabarber en aardbeien een goede match zijn samen? Daarom heb ik ze samen gebruikt in deze heerlijke rabarber aardbeien kruimeltaart. Voor dit taartje heb ik een bakvorm van 23 cm vierkant gebruikt.   Het […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden