Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas

Er is niets lekkerder dan deze kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas. Omhuld met knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper worden ze eerst gebakken. Vervolgens worden deze sappige vleugeltjes besmeerd met een Parmezaanse knoflookbotersaus en opnieuw gebakken voor de ultieme perfectie van kippenvleugels. Als je net als ik een kippenvleugelliefhebber bent, moet je dit recept […]

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Deze zoete broodrolletjes met walnoten en dadels zijn lekker als ontbijt, brunch of tussendoortje. Je eigen zoete broodrolletjes maken kan niet eenvoudiger! Het enige wat je hoeft te doen is verse roomkaas mengen met walnoten en dadels. Als je eenmaal een dikke vulling hebt, smeer je de vulling eenvoudig op de sneetjes brood en rol […]

Grootmoeders Appeltaart

Grootmoeders Appeltaart

Deze appeltaart is het recept van mijn moeder, die inmiddels al overgrootmoeder is. En zij heeft het recept weer van haar moeder, daarom heb ik dit recept grootmoeders appeltaart genoemd. En natuurlijk is dit de lekkerste appeltaart die er bestaat! Een ouderwetse appeltaart met lekker veel appels en kaneel erin, wie lust dit nou niet! […]

Red velvet koeken

Red velvet koeken

Het is binnenkort weer Valentijnsdag (en mijn verjaardag!), tijd om weer een Valentijns-recept te maken. Nu ben ik niet zo’n koekenbakster, maar heel af en toe waag ik mij aan het bakken van koekjes. Deze mooie rode Red velvet koeken hebben licht knapperige randen en zijn lekker smeuïg vanbinnen. Lekker vol met stukjes witte chocolade […]

Pinsa alla vodka met burrata

Pinsa alla vodka met burrata

Deze pinsa alla vodka met burrata is perfect voor een gemakkelijke doordeweekse maaltijd. Rijke en zijdezachte wodkasaus met die romige burrata op een schilferige en boterachtige korst van de pinsa. Je hoeft zich ook geen zorgen te maken over het deeg, de pinsa bodem koop je namelijk kant-en-klaar! Eenvoudig en heerlijk. Ik heb voor het […]

Geroosterde kip met zwarte knoflook

Geroosterde kip met zwarte knoflook

Geroosterde kip met alles erop en eraan of gewoonweg met een salade. Wordt het beter? Mijn recept voor geroosterde kip met zwarte knoflook is precies zoals een goede geroosterde knoflookkip zou moeten zijn. Sappig en vol van smaak vanbinnen, met een beetje krokant velletje aan de buitenkant. Ik maak vaak in de weekenden gebraden kip […]

Scones met blauwe bessen en citroen

Scones met blauwe bessen en citroen

Deze scones met blauwe bessen en citroen zijn lekker kruimelig en toch smeuïg en perfect voor ontbijt, brunch, theekransjes en nog veel meer! Het was alweer een tijd geleden dat ik scones gemaakt had en nu had ik er ineens zin in. Deze scones zitten boordevol sappige blauwe bessen en heerlijke citroen. Ze zijn boterachtig […]

Risotto met shiitake en kastanjes

Risotto met shiitake en kastanjes

Deze prachtige risotto met shiitake en kastanjes, is de perfecte vegetarische herfstmaaltijd. De romige risotto met paddenstoelen, kastanjes en zwarte knoflook barst van de hartige en lekkere smaken en heeft alles om je te voeden op een herfstachtige dag. Het is ook een heerlijk vegetarisch gerecht voor de feestdagen.   Omdat risotto heel veelzijdig is, […]

Pasta met gerookte zalm en citroen

Pasta met gerookte zalm en citroen

Een supersnel doordeweeks avondmaal is deze pasta met gerookte zalm en citroen en kappertjes. De scherpte van de kappertjes en citroen snijdt door de romigheid van de zalm en pasta. Gebruik tagliatelle, spaghetti, pappardelle of linguine. Dit recept is van Mary Berry en ik heb het een beetje aangepast.   Deze pasta met gerookte zalm […]

Knolselderij geroosterd met Marsala

Knolselderij geroosterd met Marsala

Ik eet zoveel mogelijk lokaal geteelde knolgewassen. En knolselderij is daar een van. Deze knolgewas wordt niet zoveel zo gegeten in ons land en dat is jammer. Als je knolselderij op hoge temperatuur in de oven karamelliseert komen de suikers – waar de meeste knolgewassen vol van zitten – naar boven. Dit verzacht de bite […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden