Deze Piña Colada smoothie is een tropische mix van bevroren ananas, kokosmelk en kokoswater gemengd tot een verfrissend drankje! Gemaakt met eenvoudige ingrediënten, is dit recept voor een gezonde smoothie een romige, koele en bevredigende manier om de dag te beginnen. Een virgin cocktail als ontbijt, hoe lekker is dat!

 

Gezonde Piña Colada smoothie

 

Vandaag wil ik een van mijn favoriete dingen in de zomer delen…Piña Colada smoothies! Iets aan de mix van romige kokos en ananas schreeuwt gewoon ZOMER voor mij. Het is de perfecte verfrissende traktatie om af te koelen op een hete zomerdag en heeft al die klassieke tropische smaken die je het gevoel geven dat je op het strand bent!
Dit recept is supereenvoudig en kost slechts een paar ingrediënten en 5 minuten om te maken. Het is zowel vegan als glutenvrij!

 

Er zijn tal van manieren om het naar eigen smaak te maken, zoals een bevroren banaan en aardbeien toe te voegen, of meer kokosmelk te gebruiken om het wat zoeter en dikker te maken.
Serveer het in een mooie glas met een leuk rietje en een stukje verse ananas voor de tropische vibes. Of maak een smoothiebowl met al je favoriete toppings. Hoe dan ook, je hebt een eenvoudig idee voor een ontbijt of een gezond tussendoortje dat in een mum van tijd klaar is! Eenvoudige en gezonde ingrediënten worden gecombineerd voor een smoothie met de heerlijkste romige textuur!

 

Ingrediënten

 

Ananas, gebruik bevroren ananasblokjes uit de supermarkt. De bevroren ananas maakt de smoothie dik en romig. Als je meer fruit wilt, meng dan een halve banaan en handje aardbeien (ik raad beide ingevroren aan) erdoor.

Ik heb een mix van kokosmelk en kokoswater gebruikt. Kokosmelk uit blik geeft de meest romige resultaten, maar voel je vrij om je favoriete (plantaardige)melk te gebruiken.

Limoensap geeft een frisse en tropische smaak aan de smoothie.

Voeg voor meer eiwitten een schepje vanille eiwitpoeder toe (dit verandert de smaak een beetje, maar smaakt nog steeds heerlijk).

Is het niet zoet genoeg voor jou, voeg dan wat kokossuiker, honing of agavesiroop toe.

 

Tips:

 

Serveer het als een smoothie bowl met toppings zoals geraspte kokos, meer vers fruit en chiazaadjes.

Als je restjes hebt, vries ze in een ijslollyvorm in voor een heerlijke Piña Colada ijsje.

Probeer ook eens deze Ananas banaanijsjes.

 

 

Recept Piña Colada smoothie: