Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle

Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle

Geschnetzeltes is een typisch gerecht uit Duits sprekende landen. Misschien heb je het wel eens gegeten toen je op wintersport was of op vakantie in Duitsland. Deze Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle is een echt bordje met comfortfood.   Geschnetzeltes   Geschnetzeltes is een soort ragout gemaakt van gestoofd kalfsvlees in een witte saus met paddenstoelen […]

Stroganoff gehaktballetjes met rijst

Stroganoff gehaktballetjes met rijst

Hubbie is gek op Stroganoff, hij en ik bereidde dat vroeger aan tafel in het restaurant van mijn ouders. Dat waren nog eens tijden! Dus als ik hem echt verwennen wil, maak ik een steak met Stroganoff. Maar voor een doordeweekse dag zijn deze Stroganoff gehaktballetjes met rijst een mooi en lekker alternatief.   Stroganoff […]

Groene kruidensaus uit Duitsland

Groene kruidensaus uit Duitsland

Deze groene kruidensaus uit Duitsland heet daar Frankfurter Grüne Soße. De saus komt dus oorspronkelijk uit Frankfurt. Er zitten heel veel verschillende groene kruiden in de saus zoals peterselie, bieslook, veldzuring, kervel, dragon, dille, komkommerkruid, bonenkruid, pimpernel, waterkers en soms ook citroenmelisse. De kruiden worden in Duitsland meestal als kant-en-klaar kruidenpakket verkocht, zodat je zelf […]

Groene kruidensaus Mojo verde

Groene kruidensaus Mojo verde

De groene kruidensaus Mojo verde komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden. Het is een pittige groene kruidensaus, die een beetje op de Zuid-Amerikaanse Jalapeño saus lijkt. Er bestaat ook een rode variant namelijk de Mojo rojo oftewel mojo picon (pikant). Deze rode variant wordt gemaakt van paprika, rode peper, knoflook, komijn, kruiden en olie. De […]

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s, rode peper en amandelen. Deze saus is heerlijk bij kip, gegrild vlees, door de pasta of bij gegrilde groenten. Ook heerlijk als dip bij de borrel, serveer er dan een lekker stokbroodje en/of rauwkost bij. Deze salade met gegrilde kip en Romesco saus is […]

Aubergine en kikkererwten salade

Aubergine en kikkererwten salade

Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Ik had kabeljauwhaasjes gekocht omdat ze in de aanbieding waren. Maar ja, hoe zal ik ze deze keer bereiden. Gewoon bakken in de pan kan altijd, maar hier in huize Culinea houden wij van Wereldse smaken. Zo eten we vaak recepten met een Midden-Oosters tintje omdat we beide gek zijn hierop. Aziatische, Franse, Italiaanse en […]

Gegrilde groene asperges met burrata

Gegrilde groene asperges met burrata

Deze gegrilde groene asperges met burrata en pistachenoten zijn heerlijk als lunch, voorgerechtje of zelfs als vegetarisch hoofdgerecht. Het is nu aspergetijd, geniet ervan zo lang het kan. Groene asperges hebben iets meer smaak dan de witte en zijn uitermate geschikt om te grillen. Ik kook ze wel altijd even van te voren, zodat je […]

Groene mozzarella pannenkoekjes

Groene mozzarella pannenkoekjes

Dit recept voor mozzarella pannenkoekjes heb ik een keer van een vriendin gekregen. Zij volgt het koolhydraatarm dieet. Mijn nieuwsgierigheid was wel getriggerd en dat moest ik uitproberen natuurlijk. Het zijn groene mozzarella pannenkoekjes geworden, belegd met ham en avocado. Het voordeel van dit pannenkoekje is dat het koolhydraatarm is, maar wel rijk aan eiwitten […]

Zwarte Fideuà met zeevruchten

Zwarte Fideuà met zeevruchten

Ik had nog zwarte inktbouillon over van een zwarte orzotto die ik gemaakt had. Ja daar moet ik dan weer iets anders lekkers van maken. Het is een zwarte Fideuà met zeevruchten geworden. De gekleurde zeevruchten staan prachtig op de zwarte Fideuà. Ik heb ze daarom apart bereid en op het laatst op de zwarte […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden