Kipgehaktballetjes in rode wijnsaus

Kipgehaktballetjes in rode wijnsaus

Deze kipgehaktballetjes in rode wijnsaus zijn een afgeleide van de Franse klassieker Coq au vin oftewel kip in rode wijn. Het voordeel van dit gerecht is dat het veel sneller klaar is dan de klassiek kip in rode wijn. En daarbij zijn wij gewoon gek op gehaktballetjes, dus een goed excuus om ze op deze […]

Chocolade cakejes met karamel

Chocolade cakejes met karamel

Decadente chocolade cakejes met karamel, wie lust dat nou niet? En het is ook nog eens super makkelijk te maken en super snel klaar. Eet het lekker warm met een bol vanille-ijs. Een verwendessert uit een kommetje.   Toetjes   Een keer per week op zondag eten wij een nagerecht. En dat is meestal een […]

Gnocchi met prei en vegetarische kip

Gnocchi met prei en vegetarische kip

Een heerlijk vegetarisch gerecht met lekkere zachte gnocchi, groenten, zongedroogde tomaatjes en kipstukjes in een romige saus. Met deze gnocchi met prei en vegetarische kip zet je supersnel een heerlijke maaltijd op tafel. Comfort food ten top!   Gnocchi   Gnocchi is een Italiaans pastasoort gemaakt van aardappel, bloem, semolina, kaas en eieren. Het zijn […]

Poireaux vinaigrette is een klassiek Frans recept

Prei vinaigrette

De prei was in de aanbieding en dat was voor mij een mooi excuus om eens deze prei vinaigrette te maken. Poireaux vinaigrette is een klassiek Frans recept. Een klassieker die het nog steeds goed doet moet ik zeggen. Het toch wel een van de lekkerste manieren om prei te bereiden. En met dit gerecht […]

Citroen kokosmuffins

Citroen kokosmuffins

Ik ben gek op citroen en toen ik een buddha hand oftewel buddha fingers zag liggen bij mijn groenteboer heb ik deze gelijk gekocht. Maar ja dan heb je zo’n gek soort vrucht in huis, wat ga je ermee doen? Wil zoveel mogelijk recepten hiermee verzinnen en de eerste zijn deze citroen kokosmuffins geworden. Ik […]

Buddha vingers marmelade

Buddha vingers marmelade

Ik zag bij mijn groenteboer een bijzonder citrusvrucht liggen en heb het gelijk maar gekocht voordat het weg was. Het is de zogenaamde Buddha hand, Buddha fingers of ook wel vingercitroen genoemd. Een heerlijk ruikende vrucht zonder vruchtvlees. Maar ja dan koop je zoiets, wat ga je ermee doen. Ik had al een vinger van […]

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Als je gek bent op bietjes, dan moet je beslist eens deze geroosterde bietjes met honing en azijn maken. De bietjes krijgen een intensere smaak omdat je ze in de oven roostert, maar daarnaast krijgen ze nog extra smaak door de honing en azijn. Ik denk zelfs dat iemand die niet van bietjes houdt, dit […]

Gehaktballetjes met orzo en ricotta in tomatensaus

Gehaktballetjes met orzo en ricotta in tomatensaus

Ik heb toch een heerlijk ovengerecht voor jullie, namelijk deze gehaktballetjes met orzo en ricotta in tomatensaus. Je bakt eerst alles even aan, doet het in een ovenschaal en laat het gerecht in de oven verder garen. De ricotta wordt dan een beetje gebakken en dat geeft een heerlijke smaak aan de saus. Wij zijn […]

Pompoen donuts met gekruide honing

Pompoen donuts met gekruide honing

Ik heb toch een heerlijk recept voor pompoen donuts met gekruide honing voor jullie. Je bakt de donuts in de oven en daar wentel je ze door een heerlijk honing wat op smaak gebracht is met een 5-spice kruidenmix. Nou ik kan je verklappen dat er reuze lekker gaat ruiken in de keuken als je […]

Dan Dan noedels

Dan Dan noedels

Dan Dan noedels of dandan noodles zijn ontzettend populair in Szechuan China. De gerechten uit de Szechuan streek zijn ontzettend spicy, dit komt door het gebruik van de Szechuan pepers en de pittige chili-olie. Als je niet van pittig houdt, kan je minder pepers en chili-olie gebruiken, maar het is het brandje in jouw mond […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden