Vegetarische jus

Vegetarische jus

Als je vegetariër bent, dan kan je een lekkere jus nog wel eens missen. Vooral op een stamppotje ofzo. Maar ik heb een gemakkelijk te maken recept voor een heerlijke jus. Dit is een basisrecept om vegetarische jus te maken, je kunt het aanpassen naar eigen smaak.   Jus   Een vegetarische jus kan ontzettend […]

Burrata met geroosterde tomaatjes

Burrata met geroosterde tomaatjes

Oh ik heb toch een lekker borrelhapje voor je. Deze burrata met geroosterde tomaatjes zal het ook goed doen als voorgerechtje. Super romige burrata kaas met langzaam geroosterde tomaatjes, veel knoflook en verse kruiden is een match made in heaven.   Burrata   Ik ben dol op dit kaasje, niet goed voor de lijn maar […]

Italiaans stoofvlees van rund

Italiaans stoofvlees van rund

Ik heb al diverse stoofvleesgerechten op de site staan, maar nog geen Italiaans stoofvlees van rund. Een heerlijk stoofgerecht, wat lekker lang pruttelt op het vuur waardoor de smaken er goed in trekken kunnen. Een geweldig gerecht wat op een feestelijk etentje thuis niet zal misstaan op jouw tafel.   Stoofvlees   Dit is vlees […]

Curry met kikkererwten en zoete aardappelen

Curry met kikkererwten en zoete aardappelen

Ik heb al diverse curry’s op de site staan, maar deze vegetarische curry met kikkererwten en zoete aardappelen is ook niet te versmaden. En wat denk je, het is ook nog eens een vegan gerecht. Het is een echte comfortfood, vol met lekkere ingrediënten die goed voor je zijn. Zoals de vezels in vitaminen in […]

Broodje sucuk met mozzarella

Broodje sucuk met mozzarella

Ik heb eigenlijk niet zoveel belegde broodjes op de site staan. Tijd om er weer eentje te maken en het recept met jullie te delen. Dit overheerlijke broodje sucuk met mozzarella is bijna geen recept te noemen, zo makkelijk is het. Maar ik plaats het recept toch maar wel omdat het zo’n lekkere combinatie is. […]

Bavette met tomaten maïssalsa

Bavette met tomaten maïssalsa

Wij zijn gek op bavette, een malse steak voor de echte liefhebber. Deze bavette met tomaten maïssalsa is een heerlijke bereiding van dit stukje vlees. Met daarbij een pittige salsa, je waant je in Mexico. Aangezien we dit jaar daar niet naartoe kunnen vliegen, halen we dit land maar naar onze eigen tafel.   Bavette […]

Aziatische zalm met paksoi

Aziatische zalm met paksoi

Deze Aziatische zalm met paksoi is zo’n gemakkelijk te maken gerecht. Je marineert de zalm en grilt het in de oven, zo eenvoudig heb jij nog nooit vis bereidt. Daarbij is het nog super snel klaar te maken, binnen een kwartiertje staat dit Aziatisch gerecht op tafel. Marineer de vis eventueel ’s morgens, dan kan […]

Piadine gevuld met groente en kaas

Piadina gevuld met groente en kaas

Een piadina is een dun Italiaans platbrood wat vaak in Italië als sandwich verkocht wordt. Ze worden rijkelijk gevuld met de heerlijke Italiaanse producten zoals mozzarella, Fontina, prosciutto, salami, tomaten, tonijn, sla, basilicum, etc. Ideaal voor onderweg. Je kunt een piadina koud of warm eten. Deze piadina gevuld met groente en kaas hebben wij warm […]

Venkelsalade met nectarines en feta

Venkelsalade met nectarines en feta

Het is volop het seizoen van de nectarines. Ik ben er gek op en eet ze zoveel mogelijk. Niet alleen heel erg lekker om zo te eten, maar zeker heerlijk om in een salade te verwerken. Deze zomers venkelsalade met nectarines en feta wil je eten op een warme dag. Probeer het maar.   Feta […]

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Deze gegrilde halloumi en nectarine salade lekkere combinatie van zoute halloumi kaas en zoete nectarines met een zuurtje in de dressing. Halloumi is een traditioneel Cypriotische kaas die ook populair is in het Midden-Oosten en Griekenland. Het is gemaakt van een mix van geiten- en schapenmelk, en soms ook van koeienmelk. Het is een kaas […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden