Bananenbrood met cranberries en spijs

Bananenbrood met cranberries en spijs

Is het een bananenbrood of een Kerststol? Het is een combinatie van deze twee. Een makkelijk te maken Kerststol c.q. bananenbrood met de smaken van december erin. Een overheerlijk bananenbrood met cranberries en spijs, pistachenoten en speculaaskruiden. Dit wil je proeven!   Bananenbrood   Bananenbrood is een mooie manier om overrijpe bananen te verwerken. En […]

Zelf rode bessenjam maken

Zelf rode bessenjam maken

Wat doe je als je super verse rode bessen van Berrybrothers ontvangt? Dan ga je daar gelijk mee aan de slag natuurlijk. Ik heb hiervan een heerlijke jam gemaakt en die jam weer verwerkt in een lekker taartje. Omdat het december is, heb ik winterse smaken aan de jam toegevoegd zoals speculaaskruiden en mandarijn. Zelf […]

Coquilles met kappertjes en citroen

Coquilles met kappertjes en citroen

Deze gebakken coquilles met kappertjes en citroen is een feestelijk gerechtje om te serveren tijdens een speciaal etentje thuis. Serveer er twee of drie per persoon, afhankelijk van de grootte van de coquilles en jouw budget. Want ja het is een kostbaar product, daarom maak je het alleen voor bijzondere gelegenheden.   Coquilles   Sint […]

Gevulde parelhoen met spruitjes

Gevulde parelhoen met spruitjes

Ik heb toch een heerlijk recept voor een feestelijk etentje thuis voor jullie, namelijk een gevulde parelhoen met spruitjes. Dat klinkt goed toch? En het fijne van deze parelhoen is, dat je het alleen maar in de oven hoeft te schuiven. De parelhoen is namelijk al gevuld met een vulling van kipgehakt, pistachenootjes, amandelen, krenten, […]

Eendenborst met sinaasappelsabayon

Eendenborst met sinaasappelsabayon

Ik heb toch een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze eendenborst met sinaasappelsabayon lijkt een beetje op de klassieker Canard à l’orange. Eend met sinaasappelsaus, een gouwe ouwe uit de Franse keuken die heel vroeger bij mijn ouders op de menukaart stond. En ik moet zeggen dat ik het nog steeds een lekkere combinatie […]

Gratin van knolgroenten

Gratin van knolgroenten

Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor jullie. Deze gratin van knolgroenten is niet alleen heel erg lekker, maar is ook een plaatje om te zien nietwaar? Gebruik hiervoor de knolgroenten die nu in het seizoen zijn. Met dit gerecht serveer je aardappelen en groenten in een, hoe handig is dat. Je bent er wel […]

Langzaam gegaarde lamsbout uit de oven

Langzaam gegaarde lamsbout uit de oven

Wij zijn gek op lamsvlees en ik heb me nu eindelijk gewaagd aan een lamsbout. Je kunt lamsbout op twee manieren garen. Je roostert de lamsbout ongeveer een uur in de oven tot het een kerntemperatuur van ongeveer 70˚C heeft bereikt en serveert deze dan mooi rosé. Of je gaart hem op lage temperatuur ongeveer […]

Kruidige hibiscus rum cocktail

Kruidige hibiscus rum cocktail

Ik heb toch een bijzonder en feestelijk drankje voor jullie. Maak deze kruidige hibiscus rum cocktail op een speciale gelegenheid of etentje thuis. Ziet het er niet feestelijk uit? Een donkerrood drankje met een mooi wit schuim erop. Drink het warm of koud.   Hibiscus thee   De hibiscus thee wordt gemaakt van de hibiscusbloem. […]

Witte kokos mojito

Witte kokos mojito

Ik heb toch een feestelijk drankje voor jullie. Deze witte kokos mojito ziet er niet alleen heel erg mooi en feestelijk uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker. Maak het als aperitief met de Kerstdagen en de mooie avond kan beginnen.   Mojito   De Mojito is een klassieker onder de cocktails. Het wordt […]

Zalmceviche met passievrucht

Zalmceviche met passievrucht

Dit heerlijke recept voor zalmceviche met passievrucht en citroen is van Jadis van @thelemonkitchen. Ik mocht haar eerste kookboek The Lemon Kitchen ontvangen en daar stond dit recept in. Ik was gelijk verkocht toen ik de titel en de foto van dit recept zag. Ik moest en zou dit proberen en tjonge wat was het […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden