Gado Gado wraps

Gado gado wraps

Voor deze Gado Gado wraps heb ik zelf pindasaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint, eerst even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus.   Gado Gado – […]

Pavlova met Cranberry compote

Pavlova met Cranberry compote

Ik had een hele grote Pavlova met cranberry compote met ons familie Kerstdiner gemaakt. Maar ja door de drukte vergeten foto’s ervan te maken. Heel vervelend….moest ik hem nog een keer maken! Maar dat is geen straf, want hij is ontzettend lekker. Ik heb nu kleintjes gemaakt maar je kunt ook een hele grote maken. […]

Gouden stoofpeertjes

Gouden stoofpeertjes

Meestal zijn stoofpeertjes rood, maar ik heb de stoofpeertjes nu eens in witte wijn met kurkurma gestoofd waardoor ze een mooie ‘gouden’ kleur krijgen. Deze prachtige gouden stoofpeertjes zijn lekker als bijgerecht bij varkensvlees en wild of als toetje met een bol ijs. Omdat ze zo feestelijk zijn, passen ze prima in een Kerstmenu. Ik […]

Bisschopswijn

Bisschopswijn

Bijna Sinterklaas …. tijd voor Bisschopswijn. Heerlijke december geuren komen dan uit de keuken. Bisschopswijn en Glühwein zijn een hartverwarmend warme wijnen met kruiden die in de koude wintermaanden gedronken worden. Bisschopswijn wordt oorspronkelijk tijdens Sinterklaas gedronken en Glühwein vooral rond de Kersttijd. Er zit een klein verschil tussen deze twee warme wijndranken, namelijk dat […]

Twee kleuren brownie met verse vijgen

De topping van deze Twee kleuren brownie met verse vijgen is verse roomkaas. Hierdoor ontstaan twee kleuren in deze brownie. Je kunt in plaats van vijgen ook ander fruit van het seizoen gebruiken zoals pruimen, peren, etc. Dit is de lekkerste en meest smeuïge brownie die je ooit zult eten! Deze Chocoladetaart met stoofpeertjes is […]

Rode bietmuffins

Rode bietmuffins

Deze Rode bietmuffins zijn mooi rood geworden. Je proeft de rode biet niet, maar de biet maakt de muffin wel lekker smeuïg. Of probeer eens deze Wortelmuffins met een vleugje ras-el-hanout

Tarte tatin van mandarijntjes

Tarte tatin van mandarijntjes

Wat doe je met de overgebleven mandarijntjes van Sint Maarten? Je bakt deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes ervan. Je kunt ook een hartige tarte tatin maken. Probeer eens deze met tomaatjes.  

Kruidig bananenbrood met pompoen

Kruidig bananenbrood met pompoen

Ik ben niet zo van het bakken, maar een bananenbrood moest ik toch maar eens proberen. En toen ik een paar overrijpe bananen van mijn groenteboer kreeg, had ik geen excuus meer. Het is herfst en ik heb ook nog wat pompoenen liggen, dus laat ik die ook maar gebruiken. Cranberries, walnoten en natuurlijk de […]

Cranberry en champagne Kerstkrans

Cranberry en champagne Kerstkrans

Dit spectaculair nagerecht is helemaal niet moeilijk om te maken. Met deze Cranberry en champagne Kerstkrans maak je het Kerstdiner helemaal af. Je kunt het een of twee dagen van te voren al maken, laat hem dan gewoon in de bakvorm goed afgedekt in de koelkast staan. Natuurlijk kan je ook ander soort fruit gebruiken […]

Heerlijke warme chocolademelk

Heerlijke warme chocolademelk

Deze heerlijk warme chocolademelk is er een om jezelf te verwennen. Lekker op een koude avond voor de open haard. En als je jezelf dan helemaal wilt verwennen, maak dan ook deze Cashewnoten abrikozen chocoladetruffels erbij.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden