Meestal zijn stoofpeertjes rood, maar ik heb de stoofpeertjes nu eens in witte wijn met kurkurma gestoofd waardoor ze een mooie ‘gouden’ kleur krijgen. Deze prachtige gouden stoofpeertjes zijn lekker als bijgerecht bij varkensvlees en wild of als toetje met een bol ijs. Omdat ze zo feestelijk zijn, passen ze prima in een Kerstmenu. Ik […]
Bijna Sinterklaas …. tijd voor Bisschopswijn. Heerlijke december geuren komen dan uit de keuken. Bisschopswijn en Glühwein zijn een hartverwarmend warme wijnen met kruiden die in de koude wintermaanden gedronken worden. Bisschopswijn wordt oorspronkelijk tijdens Sinterklaas gedronken en Glühwein vooral rond de Kersttijd. Er zit een klein verschil tussen deze twee warme wijndranken, namelijk dat […]
De topping van deze Twee kleuren brownie met verse vijgen is verse roomkaas. Hierdoor ontstaan twee kleuren in deze brownie. Je kunt in plaats van vijgen ook ander fruit van het seizoen gebruiken zoals pruimen, peren, etc. Dit is de lekkerste en meest smeuïge brownie die je ooit zult eten! Deze Chocoladetaart met stoofpeertjes is […]
Deze Rode bietmuffins zijn mooi rood geworden. Je proeft de rode biet niet, maar de biet maakt de muffin wel lekker smeuïg. Of probeer eens deze Wortelmuffins met een vleugje ras-el-hanout
Wat doe je met de overgebleven mandarijntjes van Sint Maarten? Je bakt deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes ervan. Je kunt ook een hartige tarte tatin maken. Probeer eens deze met tomaatjes.
Ik ben niet zo van het bakken, maar een bananenbrood moest ik toch maar eens proberen. En toen ik een paar overrijpe bananen van mijn groenteboer kreeg, had ik geen excuus meer. Het is herfst en ik heb ook nog wat pompoenen liggen, dus laat ik die ook maar gebruiken. Cranberries, walnoten en natuurlijk de […]
Dit spectaculair nagerecht is helemaal niet moeilijk om te maken. Met deze Cranberry en champagne Kerstkrans maak je het Kerstdiner helemaal af. Je kunt het een of twee dagen van te voren al maken, laat hem dan gewoon in de bakvorm goed afgedekt in de koelkast staan. Natuurlijk kan je ook ander soort fruit gebruiken […]
Deze heerlijk warme chocolademelk is er een om jezelf te verwennen. Lekker op een koude avond voor de open haard. En als je jezelf dan helemaal wilt verwennen, maak dan ook deze Cashewnoten abrikozen chocoladetruffels erbij.
Lekker om in de herfst of winter te bereiden. Het is geen taart voor de slanke lijn!
Lekkere zoete snack voor Halloween. Ze zijn zo lekker, ik zou er maar meer van maken.