Mini stroopwafels met oranje chocolade

Mini stroopwafels met oranje chocolade

Deze mini stroopwafels met oranje chocolade zijn ontzettend leuk om met de kinderen voor Koningsdag te maken. Je smelt de chocolade en laat de kids de stroopwafeltjes dippen en de chocolade en daarna bestrooien met eetbaar strooisel. Weet zeker dat ze dit leuk vinden om te doen, vooral nu Koningsdag helaas niet echt gevierd gaat […]

Italiaanse kipschnitzel Piccata

Italiaanse kipschnitzel Piccata

Deze klassieke Italiaanse kipschnitzel Piccata wordt geserveerd met kappertjes, peterselie en citroen. Heerlijk malse kipfiletjes in een smakelijke saus gemaakt van witte wijn. In minder dan 20 minuten staat dit simpele maar oh zo lekkere gerecht op tafel. Perfecte maaltijd om te maken op een doordeweekse dag.   Piccata   Piccata is een klassiek Italiaans […]

Chinese gemarmerde eieren

Chinese gemarmerde eieren

Deze Chinese gemarmerde eieren stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Tja omdat we nu meer tijd hebben om te koken, kan ik dit lijstje een beetje afwerken. Had het graag met de kleinkinderen gemaakt, maar dat komt de volgende keer wel. Zullen ze vast […]

Wortels in ginger ale geglaceerd

Wortels in ginger ale geglaceerd

Ik had nog een zak winterwortels liggen, die moesten nu echt op. Wat ga ik ermee maken? Heb wortelen al op zoveel manieren bereid en ben altijd op zoek naar nieuwe recepten. Zie ik daar nog een halve fles ginger ale in de kast staan, dussss…… Wortels in ginger ale geglaceerd is het geworden. Ik […]

Mango bliss balls met cranberries en walnoten

Mango bliss balls met cranberries en walnoten

Manlief is gek op mango’s en alles waarin mango zit. Omdat hij momenteel alle boodschappen voor mij doet, komt hij met van alles thuis wat niet op het boodschappenbriefje stond. Zo ook had hij heel veel gedroogde mango’s gekocht. Nadat hij de helft al had opgepeuzeld, heb ik snel de rest verwerkt in deze goddelijke […]

Gumbo met kalkoen en chorizo

Gumbo met kalkoen en chorizo

En weer een typisch Amerikaans gerecht, deze keer uit Louisiana. Deze staat is bekend om zijn Cajun keuken. Dit is een combinatie van West-Afrikaanse, Franse en Spaanse invloeden en het zijn kruidige en rustieke gerecht. Zo ook deze Gumbo met kalkoen en chorizo. Waarschuwing vooraf…..neem er wel de tijd voor om deze Gumbo te maken. […]

Vegan chocolademousse met aquafaba

Vegan chocolademousse met aquafaba

In deze tijd waarin voedselverspilling helemaal aan de orde is, vind ik het leuk om van niets iets te maken. Zo is aquafaba eigenlijk helemaal niets en toch weer alles. Je zult misschien denken aquafaba? Aquafaba is het dikke vocht wat in een pot kikkererwten zit. Je zult het waarschijnlijk achteloos door de spoelbak weg […]

Saffraan paella met erwten en makreel

Saffraan paella met erwten en makreel

Deze saffraan paella met erwten en makreel is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Saffron and broad bean paella heet het recept van hem. Een heerlijke paella met de speciale smaak van saffraan.   Paella   Je hebt het vast wel eens gegeten op je vakantie in Spanje. En zo niet, bestel dan […]

Dalgona mokka mousse

Dalgona mokka mousse

Ik kon natuurlijk niet achterblijven met het maken van de koffietrend de Dalgona koffie. Het is een stevige koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk serveer je ijskoud of warm. Heb dus een glas met deze koffiecrème gemaakt en het was te lekker. Maar ja….dan begint het bij mij alweer te kriebelen. […]

Havermout met bloedsinaasappel

Havermout met bloedsinaasappel

Deze havermout met bloedsinaasappel was zo lekker, dat ik toch maar het receptje heb uitgeschreven voor jullie. Omdat het nu de tijd van de bloedsinaasappels is, heb ik die gebruikt maar je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels, mandarijnen of grapefruits hiervoor in de plaats gebruiken. Maak het ’s avonds alvast klaar, dan staat er ’s […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden