Rode salade met linzen en geitencamembert

Rode salade met linzen en geitencamembert

Deze rode salade met linzen en geitencamembert kan je eigenlijk geen recept noemen. Ik heb dit voor de lunch gegeten en meestal flans ik dan iets in elkaar van ingrediënten die in de koelkast of keukenkastjes staan. Het is toevallig rode sla geworden omdat deze nog in de koelkast lag, maar je kunt het natuurlijk […]

Mosselen met cider en crème fraîche

Mosselen met cider en crème fraîche

Deze mosselen met cider en crème fraîche is een afgeleide van de Franse moules marinière. Ja die Fransen weten wel hoe ze mosselen lekker kunnen bereiden. Nu het mosselseizoen weer begonnen is, kunnen we zoveel mogelijk hiervan genieten. En dat doen wij ook! Hubbie die altijd zegt dat hij niet zo van de mosselen is, […]

Mini Tarte Tatins met gezouten boter en tijm

Mini Tarte Tatins met gezouten boter en tijm

Via instagram heb ik contact met een ontzettend leuk mens die samen met haar man sinds 2014 gasten ontvangt in een vakantieverblijf in de Aveyron in Zuid Frankrijk. Op haar site plaatst Boor de recepten die zij twee keer per week voor hun gasten kookt. Op een dag zag ik een Tarte Tatin voorbijkomen waarbij […]

Runderwangen gestoofd in rode wijn

Runderwangen gestoofd in rode wijn

Op onze toer door Twente kwamen wij terecht bij Erve Elferman. Hier houden ze limousine koeien die vredig in een weiland lopen. De enthousiaste boer Harrie liet ons bijna niet gaan, hij had zoveel te vertellen over zijn prachtige bedrijf. Natuurlijk hebben we hier heel veel van dit lekkere vlees ingeslagen, waaronder runderwangen. Ik heb […]

Bouillabaisse met rouille

Bouillabaisse met rouille

Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal.   Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]

Quiche met oesterzwammen en kaas

Quiche met oesterzwammen en kaas

Ik heb mij door mijn groenteboer op de markt, een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Een deel daarvan heb ik gebruikt in een tempura en dat was toch lekker! De rest heb ik in deze quiche met oesterzwammen en kaas verwerkt. Oesterzwammen worden bij het bakken niet zo ‘nat’ als bijvoorbeeld champignons en zijn daarom […]

Provençaalse groenteschotel Tian

Provençaalse groenteschotel Tian

Dit is een heerlijke en kleurrijke ovenschotel, wat je als vegetarisch gerecht of bijgerecht kunt serveren. Een Tian is de aardewerken stoofpot waar het gerecht in gestoofd wordt. Er worden in principe dezelfde groenten gebruikt als in de Franse groentemix ratatouille, zoals aubergine, courgette en tomaten. De smaak komt ook van de verse kruiden die […]

Steak tartare

Steak tartare

Ik heb het diverse keren in Frankrijk gegeten en ben er gek op. Een klassieker op en top! De steak tartare is gehakte rauwe biefstuk die vaak aan tafel aangemaakt wordt. Origineel worden er frietjes bij geserveerd. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar als voorgerechtje steel je er ook de show mee. Als […]

Pittige pre-harvest knoflookboter

Pittige pre-harvest knoflookboter

Zoals je in dit recept van Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook kunt lezen, heb ik een paar stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Leuke uitdaging om daar recepten voor te verzinnen. Van een hele stengel heb ik deze pittige pre-harvest knoflookboter gemaakt. Ontzettend simpel, maar heel erg lekker. Vooral nu in het barbecue seizoen […]

Aardbeien Coupe Romanoff

Aardbeien Coupe Romanoff

Deze aardbeien coupe Romanoff is een heel klassiek dessert. Een retro toetje wat je niet vaak meer op een menukaart van een restaurant ziet staan. Maar waarom niet, het is een heerlijk nagerecht met verse aardbeien. De zomerkoninkjes liggen te lonken bij de groenteboer, tijd om deze dessert eens te maken. Er bestaan heel veel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden