Ik heb het diverse keren in Frankrijk gegeten en ben er gek op. Een klassieker op en top! De steak tartare is gehakte rauwe biefstuk die vaak aan tafel aangemaakt wordt. Origineel worden er frietjes bij geserveerd. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar als voorgerechtje steel je er ook de show mee. Als hoofdgerecht neem je ongeveer 150 gram per persoon en als voorgerecht 100 gram. Serveer bij het voorgerecht lekkere toast.
Maak de tartare zelf aan of laat je gasten het zelf doen (je gasten moeten wel van rauw vlees houden!). Je kunt alle smaakmakers fijngehakt apart in schaaltjes op tafel zetten, zodat iedereen naar smaak zijn steak tartare kan samenstellen.

 

Ik moet bekennen dat ik het nog nooit zelf thuis gemaakt heb en al zoekende naar recepten hiervoor, kom ik verschillende soorten biefstuk tegen die men gebruikt om steak tartare te maken. Biefstuk, ossenhaas en longhaas zijn de meest gebruikte stukken vlees. Ik heb het met bavette gemaakt en moet zeggen dat het resultaat perfect is. Hubbie zei dat dit de lekkerste Steak tartare is die hij ooit gegeten heeft!
Voor dit recept komt wel het betere hak- en snijwerk van pas, dus wees gewaarschuwd!
Serveer het vlees wel op kamertemperatuur, anders zit er weinig smaak aan.
Als je geen rauwe eidooiers wilt gebruik, vervang dit dan door mayonaise.

 

Bavette

 

In deze blog lees je alles over allerlei soorten biefstuk.