Via instagram heb ik contact met een ontzettend leuk mens die samen met haar man sinds 2014 gasten ontvangt in een vakantieverblijf in de Aveyron in Zuid Frankrijk.
Op haar site plaatst Boor de recepten die zij twee keer per week voor hun gasten kookt. Op een dag zag ik een Tarte Tatin voorbijkomen waarbij ze zoute boter en tijm gebruikt had. Dat leek mij ontzettend lekker en die wilde ik graag eens maken. Eindelijk was het zover, ik dacht dat ik alles in huis had. Op zondags eten wij namelijk altijd een zelfgemaakt toetje en die tarte tatin zou ik gaan maken vandaag. Maar…..de helft van de appels waren niet meer goed. Dus te weinig appels in huis om zo’n lekkere taart te maken. Niet getreurd, ik maak gewoon mini’s. Ieder een half appeltje is eigenlijk ook wel genoeg na het eten, toch? Het zijn dus mini Tarte Tatins met gezouten boter en tijm geworden.

 

Domaine Malpas Kookt

 

Hier vind je het recept van Boor. Bekijk gelijk de site voor de andere recepten en hun gastenverblijven.