Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

WWij zijn gek op een biefstukje op z’n tijd en daarbij serveer ik dan graag een sausje. De ene keer is het een paddenstoelensaus, de andere keer een rode wijnsaus en vandaag is het een pepersaus. De biefstuk met zelfgemaakte pepersaus is helemaal niet moeilijk te maken. De kant-en-klare sauzen uit de winkel kunnen niet […]

Spaghetti met rode biet, balsamico en feta

Spaghetti met rode biet, balsamico en feta

Dit is een heel makkelijk te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Dus sla dit recept voor deze spaghetti met rode biet, balsamico en feta snel op en ga het eens maken. De saus wordt o.a. gemaakt van gepureerde rode biet, dit geeft die prachtige mooie rode kleur aan de pasta. Niet alleen mooi […]

Spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto

Spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto

Deze vegetarische spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto zit boordevol met groenten. Het is een stamppot zonder aardappelen gemaakt. Deze heb ik vervangen door knolselderij. Van knolselderij kan je een hele smakelijke puree maken en deze in dit stamppotje verwerken. Erg lekker als je op de koolhydraten wilt letten.   Stamppot   Nederland is een […]

Pappardelle met pulled confit de canard

Pappardelle met pulled confit de canard

Pulled gerechten zijn helemaal hot! Of het nu pulled pork, kip, paddenstoelen, oats of jackfruit is, deze recepten vliegen je om de oren. Dus gooi ik er ook maar een pulled recept tegenaan en wel een heel bijzonder recept, namelijk Pappardelle met pulled confit de canard. Zo hé hoe vind je die, klinkt goed hè? […]

Broodje warm vlees met piri piri saus

Broodje warm vlees met piri piri saus

Dit broodje warm vlees met piri piri saus is een afgeleide van het Portugese warme broodje Bifana. Ik mag het natuurlijk geen Bifana noemen, omdat het niet het originele recept is. Maar dit broodje is wel vingerlikkend lekker kan ik je verklappen.   Bifana   Bifana is het nationale broodje van Portugal, dit moet je […]

Smeuïge chocoladecake uit de oven

Smeuïge chocoladecake uit de oven

Alleen op zondag eten wij een toetje na het eten. Dit is dan onze sinner Sunday. Natuurlijk maak ik het nagerecht altijd zelf. Omdat we gek op chocolade zijn, heb ik deze keer een heel erg lekker en makkelijk te maken smeuïge chocoladecake uit de oven gemaakt. Deze warme en smeuïge cake wil jij ook […]

Ovenschotel met gekonfijte eendenbout

Ovenschotel met gekonfijte eendenbout

Deze ovenschotel met gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Parmentier de confit de canard heet het daar. Ik heb het eens gegeten in Frankrijk en vond het toen super lekker. Meestal maak ik de gekonfijte eendenbout zelf, maar toen ik een blik met confit de canard bij mijn poelier zag staan, kreeg ik ineens […]

Noedels met garnalen en ananas

Noedels met garnalen en ananas

Een snel en heerlijk roerbakgerecht. Wie wil dat nou niet? Ideaal voor een doordeweekse dag als je haast hebt maar toch iets lekkers wilt eten. Deze noedels met garnalen en ananas zijn lekker pittig, zoet en zuur en super makkelijk en snel te maken.   Garnalen   Gebruik voor dit gerecht grote rauwe garnalen. Je […]

Römertopf met kip en zoete aardappel

Römertopf met kip en zoete aardappel

Heb jij misschien nog een Römertopf achter in een keukenkastje liggen? Haal hem er dan snel uit want ik heb een heerlijk recept voor jou. Het is deze Römertopf met kip en zoete aardappel. Een makkelijk gerecht, je hoeft er niets aan te doen want de oven doet het werk. Je hebt alleen een beetje […]

Kipfilet met banaan, spek en witte bonen

Kipfilet met banaan, spek en witte bonen

Dit is een heel bijzonder recept, wat jaren geleden al een groot succes was in huize Culinea. Ik was het helemaal vergeten, maar toen de kleintjes kwamen logeren dacht ik ineens, deze kipfilet met banaan, spek en witte bonen zullen ze vast wel lekker vinden. En dat was ook zo, wat hebben ze gesmuld.   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden