Een snel en heerlijk roerbakgerecht. Wie wil dat nou niet? Ideaal voor een doordeweekse dag als je haast hebt maar toch iets lekkers wilt eten. Deze noedels met garnalen en ananas zijn lekker pittig, zoet en zuur en super makkelijk en snel te maken.

 

Garnalen

 

Gebruik voor dit gerecht grote rauwe garnalen. Je kunt deze vaak in de vriezer in de supermarkt vinden. Meestal zijn die ongepeld, dan moet je ze eerst nog pellen. Of vraag jouw visboer ernaar, die heeft ze waarschijnlijk wel gepeld liggen.
De garnalen moeten eerst gemarineerd worden. Dit kan je ook de avond ervoor doen en ze dan in een goed afgesloten bakje een nacht in de koelkast laten marineren. Dan heb je de volgende dag helemaal weinig werk aan dit gerecht.

 

Ben jij ook zo gek op garnalen, dan heb ik nog meer heerlijke recepten op de site staan voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Pasta met grote garnalen, zeekraal en dille, Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen of Mexicaanse orzotto met garnalen? Drie heel verschillende gerechten ook met garnalen.

 

Chili knoflooksaus

 

De chili knoflooksaus* die ik voor de marinade heb gebruikt heb ik in onze AH gevonden. Het is een lekkere pittige saus met veel knoflook erin. Ideaal voor roerbak gerechten. Breng je vlees, kip of vis ermee op smaak.
Aan deze saus zijn geen smaakstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen toegevoegd en de saus is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Mocht je deze saus niet kunnen vinden, gebruik dan een theelepel sambal gemengd met twee uitgeperste knoflookteentjes.

 

Tips:

 

Ik vond zilvervlies rijstnoedels in de supermarkt en heb deze gebruikt. Maar je kunt ook gewone rijstnoedels gebruiken.
Je kunt hierbij nog roergebakken Oosterse groenten serveren. Breng deze op smaak tijdens het bakken met een beetje sojasaus en de chili knoflooksaus.

 

 

Recept Noedels met garnalen en ananas: