Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney

Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney

Deze Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney is ook zo’n heerlijk en makkelijk recept om te maken van overgebleven Kerst kalkoen. Natuurlijk kan je het ook met kip maken en/of overgebleven cranberrysaus. Wat je maar in de koelkast hebt liggen na de feestdagen.   Quesadilla   Een quesadilla is een soort Mexicaanse tosti gemaakt van […]

Red velvet Kerst cupcakes

Red velvet Kerst cupcakes

Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik niet zo van het bakken. Maar ja de kleinkinderen vinden het geweldig om te bakken met me. Dus als ze bij ons zijn, bakken we altijd iets. Het leukste vinden ze om cakejes te bakken. Ze bedoelen daarmee cupcakes. En omdat het december is, zijn het natuurlijk […]

Baba Ganoush met zwarte knoflook

Baba Ganoush met zwarte knoflook

Ja ….. ik mocht Floky biologische zwarte knoflookteentjes ontvangen in de Foodybox en zoals jullie weten ben ik gek op dit zwarte goedje. Deze keer heb ik er een te lekkere Baba Ganoush met zwarte knoflook van gemaakt, want ik ben ook gek op aubergines. Baba Ganoush   Baba Ganoush is een dip of een […]

Eendenborst met chutney en pastinaakpuree

Eendenborst met chutney en pastinaakpuree

En weer zo’n feestelijk gerecht. Deze eendenborst met chutney en pastinaakpuree maak je voor een speciaal etentje thuis. Je kunt de chutney en pastinaakpuree eventueel van te voren bereiden en dan op de avond zelf opwarmen. Dan hoef je alleen nog maar de eend te bakken. Gemak dient de mens.   Eend   Eendenborst bakken […]

Chocolade truffels met een kick

Chocolade truffels met een kick

Deze Chocolade truffels met een kick zijn een zoete chocolade traktatie voor iedereen die wel van een beetje pit houdt. Ik heb de ganache namelijk op smaak gebracht met een pittige saus. Verrukkelijke spicy chocolade truffels. Deze chocolade bommetjes zijn super decadent en super makkelijk te maken.   Kick   De kick in de truffels […]

Romige pastinaak en kastanje soep

Romige pastinaak en kastanje soep

Ik had heel veel tamme kastanjes gekregen van een dorpsgenoot. Een deel heb ik gebruikt voor andere recepten en een deel had ik in de vriezer gedaan. Hiermee heb ik deze heerlijke romige pastinaak en kastanje soep van gemaakt. Een lekker soepje voor in de winter. Het is ook een feestelijk soepje, helemaal geschikt als […]

Risotto met venkel, dille en citroen

Risotto met venkel, dille en citroen

Wij zijn gek op risotto en eten dit dan ook regelmatig. Elke keer maak ik weer een andere risotto. Deze keer is het een Risotto met venkel, dille en citroen. Heerlijke romige vegetarische risotto met een lekkere anijssmaak van de venkel en ……. een geheim ingrediënt.   Risotto   Risotto is een Italiaans rijstgerecht. Ik […]

Gembercake tulband met sinaasappelicing

Gembercake tulband met sinaasappelicing

Ik wilde al zo lang een gembercake maken en nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een echte winterse cake en vanwege de feestmaand heb ik hem in een tulband cakevorm gebakken. Het is een heerlijke smeuïge en feestelijke gembercake tulband met sinaasappelicing geworden.   Gembercake   Gembercake oftewel gingerbread wordt veel in […]

Krieltjes Cacio e Pepe

Krieltjes Cacio e Pepe

Deze krieltjes Cacio e Pepe oftewel krieltjes met geraspte kaas en peper zijn echt super lekker. Misschien ken je de spaghetti Cacio e Pepe wel, die heerlijke pasta boordevol kaas en peper. Dit is de aardappel versie hiervan. Dat wordt smullen!   Krieltjes   Het is weer eens een andere manier om aardappelen te bereiden. […]

Drunken Mel Espresso Martini

Drunken Mel Espresso Martini

Een Espresso Martini cocktail wordt origineel gemaakt van espresso, wodka, koffielikeur en een suikersiroop. Ik heb een Drunken Mel Espresso Martini gemaakt deze keer. De wodka is dus vervangen door Drunkel Mel. De perfecte combinatie van espresso en drank! Drunken Mel likeur   Ik mocht in een foodybox van Kroon op het Werk een flesje […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden