Ik had heel veel tamme kastanjes gekregen van een dorpsgenoot. Een deel heb ik gebruikt voor andere recepten en een deel had ik in de vriezer gedaan. Hiermee heb ik deze heerlijke romige pastinaak en kastanje soep van gemaakt. Een lekker soepje voor in de winter. Het is ook een feestelijk soepje, helemaal geschikt als tussengerecht voor een etentje thuis.

Ik heb de soep lekker dik gehouden, dan vult hij goed. Maar je kunt de soep ook dunner maken door meer bouillon te gebruiken. Als je een veel gangen-diner maakt, serveer de dunnere soep dan in een glaasje.

 

Pastinaak

 

Pastinaak was een vergeten groente, maar is nu weer helemaal terug. Het is een witte wortel en een echte wintergroente.
Het is een zoete anijsachtige wortelgroente, vol vitamine en vezels. Dit kunnen wij wel gebruiken in de winter.
Het is een veelzijdige groenten, je kunt pastinaak koken, roosteren in de oven, frieten of puree ervan maken, of je maakt er een soep van zoals in dit recept.
Door de soep te pureren in een keukenmachine, krijg je een mooie gladde soep. Heb je geen keukenmachine pureer de soep dan met een staafmixer.

 

Kastanjes*

 

Makke oftewel tamme kastanjes lijken op de wilde kastanjes, met het verschil dat je de wilde kastanjes niet kunt eten. De makke kastanjes zijn niet helemaal rond en hebben een platte kant en een puntje aan de bovenkant.
Nu kreeg ik van die aardige dorpsgenoot heel veel makke kastanjes en natuurlijk wil ik daar dan iets lekkers van maken. Gratis uit de natuur en ook nog eens superlekker!

 

Ik heb verse zelf geroosterde tamme kastanjes voor dit gerecht gebruikt. Hoe je kastanjes kunt roosteren, lees je hier.
In plaats hiervan kan je kant-en-klare kastanjes in een speciaalzaak kopen of je gebruikt een blikje kastanje puree hiervoor in de plaats.
Van de andere kastanjes heb ik deze Witte chocolade kastanje truffels, Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes en Pastinaak met makke kastanjes uit de oven. Want ja die pastinaken gaan nu eenmaal goed samen met de kastanjes.

 

 

Recept Romige pastinaak en kastanje soep: