Quiche met knolselderij en cheddar

Quiche met knolselderij en cheddar

Knolselderij, wat moet je ermee. Dat zullen de meesten van jullie misschien denken als je hem krijgt. Waarschijnlijk gebruik je deze knol alleen in de erwtensoep, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche met knolselderij en cheddar. Klinkt goed toch?   Knolselderij   De knolselderij is familie […]

Mokka hazelnoot Cantuccini

Mokka hazelnoot Cantuccini

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n koekenbakster. Maar af en toe wil ik het toch proberen. Ik wilde al heel lang Italiaanse Biscotti, Cantuccini oftewel Cantucci maken. En vandaag is het er eindelijk van gekomen, ik heb mokka hazelnoot Cantuccini gebakken.   Cantuccini   Dit zijn typisch Italiaanse koekjes die oorspronkelijk […]

Geroosterde spitskool met walnotenpesto

Geroosterde spitskool met walnotenpesto

In de Flevourbox van maart zat o.a. een biodynamische spitskool en hele walnoten die nog gekraakt moesten worden. Al snel had ik in mijn hoofd dat ik deze twee wilde combineren. Het is geroosterde spitskool met walnotenpesto geworden en dat was een heerlijke combinatie kan ik jullie verklappen. Manlief die niet zo’n koolliefhebber is, heeft […]

Wortels in boter en honing

Wortels in boter en honing

Wij zijn gek op worteltjes en ik probeer ze elke keer weer op een andere manier te bereiden. Ik heb nu de wortels in boter en honing geroosterd in de oven, dit is een zalig groentegerecht geworden. Ik denk dat vooral de kids dit lekker zullen vinden, zoete wortels gekarameliseerd in de boter en honing, […]

Haagse bluf

Haagse bluf

Voor een online fotografie workshop moesten we Haagse bluf maken. Dat kwam goed uit want dit recept stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Een lekker luchtig ouderwets toetje gemaakt van slechts een paar ingrediënten.   Haagse bluf   Het is een klassiek nagerecht die zijn oorsprong dus in Den Haag heeft. Maar […]

Pompoen met speltkorrels en kaassaus

Pompoen met speltkorrels en kaassaus

Het is februari en er zijn nog volop pompoenen te koop. Wij zijn er gek op dus we zijn nog lang niet uitgekeken op de pompoen. Er zat een hele grote biologische Sweet mama pompoen uit onze eigen polder in de Flevourbox van februari. Hier wilde ik iets speciaal mee doen. Ik had nog gekookte […]

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Hoe maak je van twee oer-Hollandse groenten zoals pastinaken en wortelen een bijzonder gerecht. Deze pastinaakpuree met paarse wortelen en krokante kikkererwten is een heerlijk vegetarisch gerecht met de groenten uit de Flevopolder en de smaken van het Midden-Oosten.   Groenten uit de polder   Zowel de pastinaken als de paarse wortelen komen uit onze […]

Peer, gember en rum cocktail

Peer, gember en rum cocktail

Ik mocht een fles perensap van onze lokale appelboer ontvangen. Heerlijk om zo te drinken natuurlijk, maar ook leuk om er iets lekkers van te maken. Ik heb er een winterse peer, gember en rum cocktail van gemaakt. Fruitig door het perensap en hartverwarmend door de gember en rum. Dit wil je proberen! En ja […]

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat!   Gratin   De Franse […]

Koffiecocktail met Amarena

Koffiecocktail met Amarena

Op 14 februari is het Valentijnsdag en mijn verjaardag. Hoe leuk is dat! Al jaren word ik op deze dag vreselijk verwend door mijn lief en dat vind ik geweldig. Het is gewoon een leuke dag om jarig te zijn. Zo vlak voor Valentijnsdag begint het toch wel te kriebelen en wil ik weer een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden