Gin tonic met butterfly pea

Gin tonic met butterfly pea

Ik ben gek op de kleur paars en toen ik een pakje butterfly pea poeder gekocht had, ben ik daar gelijk mee gaan experimenteren. Ik wist namelijk dat deze blauwe thee paars wordt als het in aanmerking komt met zuur van bijvoorbeeld citroen of limoen. En omdat ik gek ben op G&T heb ik gelijk […]

Citroencake met citroenglazuur

Mijn broer die meer dan 30 jaar chef op Ibiza geweest is, deelt dagelijks zijn recepten die hij op dat moment thuis maakt, op de familie-app. Gisteren maakte hij een citroencake en die zag er verdomd lekker uit. Gelijk hem maar om het recept gevraagd, daar is hij altijd karig mee en je krijgt heel […]

Espresso Martini

Espresso Martini

Af en toe genieten wij van een heerlijke Espresso Martini cocktail en ik kwam erachter dat dit recept nog niet op de site stond. Hoog tijd om er weer eens eentje te maken en het recept van deze klassieke cocktail met jullie te delen. Ben jij gek op espressokoffie en cocktails, dan is dit er […]

https://www.culinea.nl/recepten/gestoofde-peer-salade-met-blauwe-kaas/

Trifle met gestoofde kweeperen

Dit jaar was ik er op tijd bij. Namelijk het plukken van de kweeperen in ons dorp. Vorig jaar was ik iets te laat en vond ik alleen nog wat kweeperen op de grond en niet meer in de bomen. Maar met deze warme zomer dacht ik laat ik eens op tijd gaan kijken hoe […]

Pornstar Martini cocktail

Pornstar Martini cocktail

Het is zomer en dan vind ik het lekker om af en toe een heerlijke cocktail te maken. Deze Pornstar Martini cocktail is zo’n cocktail waar je op een zwoele zomeravond van genieten kunt. De cocktail is zoet, maar heeft ook een lekker zuurtje. En die halve passievrucht drijvend op het eiwitschuim ziet er natuurlijk […]

Scones met mangojam

Scones met mangojam

Ik had eetrijpe mango’s gekocht omdat manlief er zo gek op is. Maar na een paar dagen lagen ze nog in de fruitmand. Hoog tijd om er iets mee te doen. Omdat ik nog nooit jam van mango’s gemaakt had, dacht ik laat ik dat eens proberen. Nou die jam is heerlijk geworden hoor en […]

Klassieke Engelse Treacle tart

Klassieke Engelse Treacle tart

Deze taart stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had de taart al diverse keren voorbij zien komen op Engelse kookprogramma’s op TV en was gelijk nieuwsgierig geworden ernaar. Hoe kan je een taart van broodkruim en stroop maken? Nou dat kan, zal ik […]

Kruidige peer Gin en Tonic

Kruidige peer Gin en Tonic

Ik ben gek op een lekkere Gin-Tonic en heb al diverse recepten hiervoor op de site staan. Heerlijk om zomers op een terrasje of in de tuin te drinken. Maar ’s winters kan ik er ook van genieten. Ik heb een GT gemaakt die in dit seizoen past, namelijk een zalige kruidige peer Gin en […]

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Ik had voor de feestdagen natuurlijk weer veel te veel ingekocht, maar niets wordt verspild in huize Culinea, dus heb ik deze zalige croissant mocca broodpudding met Amarula ervan gemaakt. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, […]

Langzaam gegaarde lamsbout uit de oven

Langzaam gegaarde lamsbout uit de oven

Wij zijn gek op lamsvlees en ik heb me nu eindelijk gewaagd aan een lamsbout. Je kunt lamsbout op twee manieren garen. Je roostert de lamsbout ongeveer een uur in de oven tot het een kerntemperatuur van ongeveer 70˚C heeft bereikt en serveert deze dan mooi rosé. Of je gaart hem op lage temperatuur ongeveer […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden