Pasta salade met mosselen en artisjok

Pasta salade met mosselen en artisjok

Ik wilde een pasta maken, maar het was zo snikkend warm dat ik maar besloot om een pasta salade te maken. Wel met dezelfde ingrediënten die ik voor de pasta bedacht had. Deze pasta salade met mosselen en artisjok kan je dus zowel koud als warm eten.   Mosselen   Zodra de mosselen in het […]

Zwarte risotto met zeebaarsfilet

Zwarte risotto met zeebaarsfilet

Dit is mijn revanche op een oud recept. Ik wilde toen zwarte risotto maken, maar had te weinig inktvisinkt gekocht. Dit omdat mijn visboer mij verzekerde dat twee zakjes genoeg zou zijn om de risotto zwart te krijgen. Die twee kleine zakjes kostte ook nog eens € 4,95! En het resultaat was een grijze risotto. […]

Orzotto met asperges en dillepesto

Orzotto met asperges en dillepesto

Ik wilde een risotto met voorjaarsgroenten maken. Dacht dat ik nog genoeg risotto rijst in huis had, maar het was maar een heel klein beetje. Wel had ik nog genoeg orzo in huis. Daarom is het een orzotto met asperges en dillepesto geworden. En eigenlijk vind ik orzo pasta ook nog eens lekkerder dan risotto […]

Risotto met groene asperges

Risotto met groene asperges

Ja de asperges zijn er weer, heerlijk! Wij zijn er in ieder geval gek op en eten ze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Deze keer heb ik risotto met groene asperges gemaakt, maar risotto met witte asperges is natuurlijk ook ontzettend lekker. Dit is een risotto waarin de asperges echt de hoofdrol […]

Fondue met drie soorten kaas

Fondue met drie soorten kaas

Ik heb toch een heerlijk kaasfondue recept voor jou. Een fondue met drie soorten kaas. Je kunt dit recept als avondmaaltijd voor vier personen serveren, of serveer het als borrelhap voor ongeveer acht personen. Ik heb al diverse kaasfondue recepten uitgeprobeerd, maar dit recept is echt top en het is echt niet moeilijk om te […]

Gebakken zalm met mosselen

Wij zijn gek op zalm en daarom staat het wel regelmatig bij ons op het menu. Elke keer weer een ander recept natuurlijk en vandaag aten wij gebakken zalm met mosselen. Ik had een pak mosselen gekocht, maar had even geen idee wat ik ermee zou doen. Er lag nog zalm in de koelkast, deze […]

Italiaanse kipschnitzel Piccata

Italiaanse kipschnitzel Piccata

Deze klassieke Italiaanse kipschnitzel Piccata wordt geserveerd met kappertjes, peterselie en citroen. Heerlijk malse kipfiletjes in een smakelijke saus gemaakt van witte wijn. In minder dan 20 minuten staat dit simpele maar oh zo lekkere gerecht op tafel. Perfecte maaltijd om te maken op een doordeweekse dag.   Piccata   Piccata is een klassiek Italiaans […]

Saffraan paella met erwten en makreel

Saffraan paella met erwten en makreel

Deze saffraan paella met erwten en makreel is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Saffron and broad bean paella heet het recept van hem. Een heerlijke paella met de speciale smaak van saffraan.   Paella   Je hebt het vast wel eens gegeten op je vakantie in Spanje. En zo niet, bestel dan […]

Parelcouscous met zalm, prei en erwten

Parelcouscous met zalm, prei en erwten

Een heerlijk gerecht met een speciale couscous. Je kunt er een vegetarisch gerecht van maken door de vis weg te laten, maar ik moet zeggen dat de zalm er wel heel erg lekker bij is. Dus koop snel wat preistengels en je hebt misschien nog wel een zak erwtjes in de vriezer liggen. Dan kan […]

Ossobuco met gremolata

Ossobuco met gremolata

De Italiaanse klassieke stoofschotel Ossobuco wordt van kalfsschenkels gemaakt. Het is gestoofd kalfsvlees, waarvan het recept origineel uit Milaan komt. Daarom wordt het ook wel Ossobuco alla Milanese genoemd. Deze Ossobuco met gremolata is echt Italiaans comfortfood.   Ossobuco   Dit traditionele gerecht is een lekkere stoofpot, heerlijk voor op een koude dag. Maar ook […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden