Wij zijn gek op lamsvlees en ik heb me nu eindelijk gewaagd aan een lamsbout. Je kunt lamsbout op twee manieren garen. Je roostert de lamsbout ongeveer een uur in de oven tot het een kerntemperatuur van ongeveer 70˚C heeft bereikt en serveert deze dan mooi rosé. Of je gaart hem op lage temperatuur ongeveer […]
Maak eens een perfect geroosterd buikspek met rode spitskool uit de oven. Lekker met het gedroogde fruit en appel erbij. Deze buikspek is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Elke keer als ik buikspek maak, is het een groot succes. Misschien denk je dat kan ik niet bereiden, maar het is echt […]
Ik heb toch een makkelijk en super smakelijk kipgerecht voor jullie. Deze traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen bereid je in de oven, je hebt er geen omkijken naar. Ondertussen kan jij wat anders doen en na drie kwartier zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Een geweldige manier om kippendijen en worteltjes samen te […]
Ik wilde een pasta maken, maar het was zo snikkend warm dat ik maar besloot om een pasta salade te maken. Wel met dezelfde ingrediënten die ik voor de pasta bedacht had. Deze pasta salade met mosselen en artisjok kan je dus zowel koud als warm eten. Mosselen Zodra de mosselen in het […]
Dit is mijn revanche op een oud recept. Ik wilde toen zwarte risotto maken, maar had te weinig inktvisinkt gekocht. Dit omdat mijn visboer mij verzekerde dat twee zakjes genoeg zou zijn om de risotto zwart te krijgen. Die twee kleine zakjes kostte ook nog eens € 4,95! En het resultaat was een grijze risotto. […]
Ik wilde een risotto met voorjaarsgroenten maken. Dacht dat ik nog genoeg risotto rijst in huis had, maar het was maar een heel klein beetje. Wel had ik nog genoeg orzo in huis. Daarom is het een orzotto met asperges en dillepesto geworden. En eigenlijk vind ik orzo pasta ook nog eens lekkerder dan risotto […]
Ja de asperges zijn er weer, heerlijk! Wij zijn er in ieder geval gek op en eten ze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Deze keer heb ik risotto met groene asperges gemaakt, maar risotto met witte asperges is natuurlijk ook ontzettend lekker. Dit is een risotto waarin de asperges echt de hoofdrol […]
Ik heb toch een heerlijk kaasfondue recept voor jou. Een fondue met drie soorten kaas. Je kunt dit recept als avondmaaltijd voor vier personen serveren, of serveer het als borrelhap voor ongeveer acht personen. Ik heb al diverse kaasfondue recepten uitgeprobeerd, maar dit recept is echt top en het is echt niet moeilijk om te […]
Wij zijn gek op zalm en daarom staat het wel regelmatig bij ons op het menu. Elke keer weer een ander recept natuurlijk en vandaag aten wij gebakken zalm met mosselen. Ik had een pak mosselen gekocht, maar had even geen idee wat ik ermee zou doen. Er lag nog zalm in de koelkast, deze […]
Deze klassieke Italiaanse kipschnitzel Piccata wordt geserveerd met kappertjes, peterselie en citroen. Heerlijk malse kipfiletjes in een smakelijke saus gemaakt van witte wijn. In minder dan 20 minuten staat dit simpele maar oh zo lekkere gerecht op tafel. Perfecte maaltijd om te maken op een doordeweekse dag. Piccata Piccata is een klassiek Italiaans […]