Twee bossen groene asperges uit de Flevopolder gekocht op de markt. Gisteren al heerlijke geroosterde asperges gemaakt en vandaag gaan we voor een salade. Asperges deze keer eens rauw gelaten en heel dun geschaafd met een dunschiller. Het is even een handigheidje, maar als je de asperge goed plat op de snijplank legt en bij […]
Dit is weer eens een hele andere manier om groene asperges te bereiden. Niet moeilijk, de oven doet namelijk het werk voor je. Met maar een paar ingrediënten tover je hele smakelijke asperges uit de oven. Groene asperges zijn supergezond, ze zitten vol vezels, vitaminen en mineralen. En ze zijn ook nog ontzettend lekker, zeker […]
Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen […]
Een hele vis bereiden is helemaal niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, leg ze in een ovenschaal en de oven doet het werk voor je. Je kunt er eventueel nog wat gebakken aardappeltjes bij serveren en je hebt een complete maaltijd. Houd je niet van venkel, gebruik dan alleen tomaat, snijd ze in plakken […]
Ik zal het maar bekennen …. ik lust geen bier. Heb het vroeger veel gedronken maar ineens lustte ik het niet meer. Heel af en toe probeer ik het nog eens, maar de meesten vind ik niet lekker. Maar ja dan heb je bieren nog met een smaakje, zoals de Radler citroen 0%. Die vond […]
Dit is weer eens een hele andere manier om asperges te serveren. Door de aspergetips te grillen, kunnen ze wel wat extra smaak in de vorm van de kruiden salsa verdragen. Serveer deze asperge, avocado salade met pistache gremolata als voorgerecht. En nog meer asperges Ook een bijzonder gerecht met asperges, zijn deze […]
Deze Arabische rode linzensoep is een onwijs lekkere en mega vullende maaltijdsoep! Ik heb in de soep Sucuk worstjes gebruikt. Deze kan je kopen in een Turkse winkel. Maar als alternatief kan je ook een chorizoworst gebruiken. Ook de paprikapuree en rode linzen komt uit de Turkse supermarkt, maar ik zag dit laatst ook bij […]
Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Maak er dan deze zalige pudding van. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, boterhammen of zelfs croissants zijn, je kunt er een heerlijke broodpudding van maken. Het is geen ‘light’ recept, maar af en toe jezelf […]
Diverse landen hebben hun eigen Salsa Verde. Salsa Verde betekent groene saus, dus alle recepten van deze saus zijn groen. Het is een koude saus gemaakt van diverse groene kruiden. In Frankrijk gebruiken ze o.a. dragon en in Mexico groene peper en tomatillo’s. Ik geef je hier het recept van de Italiaanse Salsa Verde. Geef […]
Voor deze wraps met pulled kip, avocado en koriander gaar je de kip heel lang tot hij bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met twee vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar heel erg bekend en veel gegeten. Het vlees wordt dan zo lang […]