Rode appel en knolselderijsalade met burrata

Rode appel en knolselderijsalade met burrata

Ik had nog een paar van die prachtig rode Redlove appels liggen en wilde daarmee iets maken waardoor de spectaculaire dieprode kleur mooi uitkwam. En ik had nog een heerlijke burrata kaasje liggen van de Buffalo Farm Twente. Ik heb deze combinatie bedacht en moet zeggen dat de rode appel en knolselderijsalade met burrata een […]

Hummus met rode miso

Hummus met rode miso

Deze hummus met rode miso is een fusion van het Midden-Oosten met het verre Oosten. En het gekke is dat de smaken toch kloppen. Ik heb er geen komijn bij gedaan, want dat leek mij niet lekker met de miso. De miso geeft een hele hartige smaak aan de hummus en is een leuke variatie […]

Palingsoep met peterselie en spekjes

Palingsoep met peterselie en spekjes

Dit recept voor palingsoep met peterselie en spekjes is toch wel een klassiek gerecht. Het wordt niet vaak meer bereid en dat is jammer. Het is een heerlijke kruidige lichtgebonden soep en de spekjes geven een extra smaak eraan. Serveer het op een speciaal dinertje. Je bent er wel even mee bezig, maar dan heb […]

Salade met pompoen, peer, linzen en cranberries

Salade met pompoen, peer, linzen en cranberries

Deze warme salade met pompoen, peer, linzen en cranberries is een heerlijke vegetarische salade om te serveren op een herfstachtige dag. Het is geen moeilijke salade om te maken, de pompoen rooster je in de oven en de linzen komen uit een blikje. Dit glutenvrije recept is ideaal voor een lekker gezond diner of lunch […]

Zeebaars bereid op een ovenplank

Zeebaars bereid op een ovenplank

Deze Zeebaars bereid op een ovenplank is een heerlijk gerecht geworden. Het voordeel van bereidingen op een ovenplank is dat de vis lekker sappig blijft en ook nog een speciale rookachtige ‘hout’ smaak krijgt. De CedarWood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout, heb ik al een paar keer gebruikt. Vooraf aan deze zeebaars […]

Garnalen uit de oven bereid op een plank

Garnalen uit de oven bereid op een plank

Deze garnalen heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout. Ik ben aan het experimenteren met deze ovenplank en heb er o.a. een heerlijke Bavette op bereid. Ook deze Garnalen uit de oven bereid op een plank zijn een groot succes geworden. We hebben er met z’n tweeën […]

Mosselen bereid op een cedarwood ovenplank

Mosselen bereid op een cedarwood ovenplank

Vorige week heb ik al een Bavette bereid op de Cedarwood Ovenplank die ik mocht ontvangen van Koken op Hout http://www.kokenophout.com/www.kokenophout.com/Welkom.html Deze week ga ik het met mosselen proberen. Mosselen bereid op een cedarwood ovenplank is voor mij ook weer een nieuwe uitdaging om mosselen op een andere manier klaar te maken. En ook deze […]

Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes

Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes

Ben je gek op vis dan moet je deze Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes echt eens proberen. Het is niet zo moeilijk te bereiden als het lijkt. En de saus met de garnaaltjes maakt het gerecht helemaal af. Meestal eten wij geen aardappel, vlees (vis) en groenten. Maar ik vond alleen broccoli bij dit […]

Spaghetti met zeekraal

Spaghetti met zeekraal

Ik zag eens een foto voorbij komen van Yotam Ottolenghi waaronder spaghetti met zeekraal stond. Er stond geen recept bij, maar het leek mij een lekker en simpel gerecht om te maken. Dus op de markt een grote zak zeekraal gekocht en de rest van de ingrediënten er maar bij verzonnen. Dit is een heerlijke […]

Orzotto met venkel en kipkarbonades

Orzotto met venkel en kipkarbonades

Voor deze orzotto met venkel en kipkarbonades heb je maar een bakpan en de oven nodig. Orzotto is een soort risotto, maar in plaats van risottorijst gebruik je een pastasoort wat orzo heet. Deze pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Ik vind het een heerlijke pastasoort, het wordt lekker romig als je het op […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden