Regenboogforel met dille citroenboter

Regenboogforel met dille citroenboter

Je kunt deze forellen ook heel goed bereiden op de barbecue. Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout en stop citroenschijfjes in de buikholtes. Leg ze in een visklem en grill ze boven matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Frisse muntlimonade

Frisse muntlimonade

Deze Frisse muntlimonade is een lekker opfrisser met warme dagen. Je moet wel even van te voren ijsblokjes van sprite maken. Of drink je liever een ijsthee met het warme weer, dan is deze Peren ijsthee is voor jou!

Dille citroenboter

Deze Dille citroenboter is heerlijk bij vis. Kruidenboter zelf maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens. Heb je liever een pittiger kruidenboter voor bij het vlees: maak dan deze Koriander chipotleboter.

Bulgursalade met haring

Bulgursalade met haring

Bulgursalade met haring is een lekkere frisse salade met Hollandse nieuwe, citroen, appel en dille. En natuurlijk mag rode biet ook niet ontbreken. Rode bietjes en haring zijn een goede match.   Je vindt bulgur tegenwoordig in elke supermarkt. Sowieso wordt deze verkocht bij de Turkse winkels of reformzaken. Bulgur is een gezond graanproduct gemaakt […]

Farfallesalade

Farfallesalade

Deze Farfallesalade is een lekkere frisse pastasalade gemaakt van farfalle met komkommer, garnalen, sojaboontjes en dille en citroen. Deze Pastasalade met aubergine en sucuk is een is een wat stoerdere pastasalade

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet.   Mezze   Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]

Souvlaki

Souvlaki

Ben je net terug van vakantie in Griekenland en mis je de zwoele avonden en het lekkere eten al? Duik dan in de keuken en maak zelf deze heerlijke souvlaki (Griekse vleesspies). Marineer het vlees alvast en steek vanavond de barbecue aan, dan kan je deze avond genieten van de Griekse keuken bij jou thuis […]

Tzaziki

Tzaziki

Een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer en yoghurt. De Griekse tzaziki maak je heel makkelijk en snel zelf. Ik vind het zoveel lekkerder dan de kant-en-klare van de supermarkten. Er bestaan heel veel recepten voor de Griekse tzaziki en dit is de mijne. Zal wel niet helemaal authentiek zijn, maar het is […]

Salade met mini bietjes, makreel en rode ui

Salade met mini bietjes, makreel en rode ui

Zomers voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen.

Pasta met grote garnalen, zeekraal en dille

Pasta met grote garnalen, zeekraal en dille

Lasagne vellen op een andere manier gebruikt.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden