Geroosterde spruitjes met rozemarijn

Geroosterde spruitjes met rozemarijn

Wat is er nu herfstachtiger of winters dan spruitjes? Als het iets frisser wordt krijg je er direct weer zin in. In dit recept gaan we spruitjes roosteren en er (jammie) rozemarijn en citroensap aan toevoegen. Dit combineert uitstekend wanneer je de spruitjes roostert en het is enorm eenvoudig te maken. Snijd voor deze geroosterde […]

Geroosterde paarse wortel hummus

Geroosterde paarse wortel hummus

Hummus kan je van heel veel soorten peulvruchten gecombineerd met groenten of verse kruiden maken. Ik heb nu een geroosterde paarse wortel hummus gemaakt. Het is weer herfst en de gekleurde wortelen en bietjes zijn weer te koop bij mijn groenteman op de markt. Niet alleen heeft deze hummus een prachtige paarse kleur, hij smaakt […]

Kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki

Kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki

Deze kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki zijn ideaal als borrelhap, maar je kunt ze natuurlijk ook eten als avondmaaltje met daarbij nog een lekkere salade of een stokbroodje. Tzaziki is een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer en yoghurt. Deze dip past heel goed bij de pittige gehaktballetjes.   Sucuk is een pittig worstje gemaakt […]

Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Manlief had voor Golf4Life en het KWF in een dag op zes(!) golfbanen door heel Nederland gespeeld. Op elke baan werden ze met open armen ontvangen en overal kregen ze wel een attentie. Zo ook op Golfparc Sandur in Emmen. Hier kreeg hij een hele grote krentenwegge. Toen hij daar mee thuiskwam had ik zoiets […]

Salade met zalm, maïs, bimi en mango

Salade met zalm, maïs, bimi en mango

Heerlijk het zonnetje schijnt, het is zomer! En zomers vind ik het lekker om een salade te eten ’s avonds. Deze salade met zalm, maïs, bimi en mango is een zomerse salade die het goed doet op een warme avond. Je kunt de ingrediënten ’s morgen als bakken en/of koken, zodat je ’s avonds de […]

Aardbeien kruimeltaartje

Aardbeien kruimeltaartje

Heerlijk het is weer tijd voor de zomerkoninkjes. Ik kwam met 2 kilo aardbeien thuis, dat was wel heel veel! Van de helft hiervan heb ik aardbeienjam gemaakt. Deze zelfgemaakte jam is toch wel heel erg lekker hoor. Maar ja dan heb je 5 potjes jam, wat ga ja daar weer mee doen. Als je […]

Aardbeienjam maken

Aardbeienjam maken

Ik kocht een kilo aardbeien bij mijn groenteboer op de markt en kreeg nog een kilo extra mee. Ja dat zijn wel heel veel aardbeien ….. wat te doen ermee. Omdat ik nog nooit zelf jam gemaakt had van aardbeien, leek me dit wel een goed idee. Gelijk maar een pak geleisuiker gehaald bij mijn […]

Groene aspergelinten salade met erwten en munt

Groene aspergelinten salade met erwten en munt

Twee bossen groene asperges uit de Flevopolder gekocht op de markt. Gisteren al heerlijke geroosterde asperges gemaakt en vandaag gaan we voor een salade. Asperges deze keer eens rauw gelaten en heel dun geschaafd met een dunschiller. Het is even een handigheidje, maar als je de asperge goed plat op de snijplank legt en bij […]

Geroosterde groene asperges met nagelkaas

Geroosterde groene asperges met nagelkaas

Dit is weer eens een hele andere manier om groene asperges te bereiden. Niet moeilijk, de oven doet namelijk het werk voor je. Met maar een paar ingrediënten tover je hele smakelijke asperges uit de oven. Groene asperges zijn supergezond, ze zitten vol vezels, vitaminen en mineralen. En ze zijn ook nog ontzettend lekker, zeker […]

Gebrande zalmfilet met asperges

Gebrande zalmfilet met asperges

Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden