Tarwe met boerenkool, schorseneren en shiitake

Tarwe met boerenkool, schorseneren en shiitake

Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wintergroenten te gebruiken in onze vegetarische maand. Zo ook deze schorseneren, die naar me lagen te lonken bij de groenteboer. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit laatste omdat ze lastig schoon te maken zijn. Ze zijn beter te schillen als je ze een tijdje in een […]

Wraps met falafels en bietentzaziki

Wraps met falafels en bietentzaziki

Uiteraard kan onze vegetarische maand niet zonder falafels, zelfgemaakte falafels natuurlijk. Deze wraps met falafels en bietentzaziki zijn helemaal niet moeilijk te maken. Als je de falafels zelf maakt, kan je ze naar eigen smaak creëren. Hoofdingrediënt voor een falafel is meestal wel kikkererwten, maar je kunt ook tuinbonen, erwten en/of andere peulvruchten hiervoor gebruiken. […]

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Parelcouscous met gegrilde courgette, erwten en artisjok

Vandaag heb ik gewinkeld in mijn garage. De garage is mijn voorraadkast waarin ik heel veel houdbare ingrediënten heb staan en als het koud is ook mijn groenten en fruit kwijt kan. Ideaal als je een te kleine koelkast heb zoals ik. Mijn droom is om ooit nog eens zo’n hele grote aan te schaffen, […]

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

We zijn gek op pasta, dus zullen er wel diverse pastagerechten voorbij komen in onze vleesloze maand. Vandaag staan pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen op het menu. Ik had nog een halve zak spinazie over van het gerecht van gisteren en een halve pompoen in de koelkast liggen. Ook lag er nog een halve […]

Walnotenpesto

Walnotenpesto

Ik ben gek op zelfgemaakt pesto en verzin daarom steeds nieuwe recepten hiervoor zoals deze walnotenpesto. Pesto is lekker door pasta, soep, op een salade of zelfs lekker op een stukje stokbrood.  Probeer ook eens deze Walnotenpasta.

Midden-Oosterse kippendijspiesjes

Midden-Oosterse kippendijspiesjes

Deze Midden-Oosterse kippendijspiesjes worden geserveerd met een heerlijke granaatappelsalade en een yoghurt aangemaakt met tahin. Hierdoor krijg je die lekkere smaken uit het Midden-Oosten. Als je geen grillpan hebt, kan je ook een grote koekenpan gebruiken. Of je grilt de spiesjes op de barbecue.   Probeer ook eens deze Kippenbouten met 7-kruidenmix

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.

Gele zomersalade

Gele zomersalade

Ik had al zo lang in mijn hoofd om een Gele zomersalade te maken. De zon op je bord zeg maar. Hier en daar gele groenten bij elkaar gesprokkeld en toen was het zo ver. Zelfs de dressing moest geel worden. Ik heb ook een Groene of een Rode salade voor je  

Chiapudding met blauwe bessen

Chiapudding met blauwe bessen

Ik had al een tijdje geen chiapudding meer gegeten. Hoog tijd om het weer eens te maken. Het fijne van chiapudding is dat je het de avond ervoor kunt klaarmaken. Zet het in de koelkast en de volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijtje klaar voor jou. Dit is vooral lekker als je haast hebt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden