Mexicaanse aardappelpartjes

Mexicaanse aardappelpartjes

Deze Mexicaanse aardappelpartjes kan je ook met frietjes maken, dan heb je een soort Mexicaanse kapsalon. Heerlijk pittig gekruid gehakt over de aardappelpartjes, met daarop een salsa en een dot zure room. Picadillo kruiden kan je in de grotere supermarkten vinden, de kruiden zitten in mooie vierkante blikjes. Sriracha is een pittige saus die in […]

Lavendelijs met blauwe bessen

Lavendelijs met blauwe bessen

Omdat ik nog wat gedroogde lavendel over had en het leuk vind om te experimenteren, is dit lavendelijs met blauwe bessen tot stand gekomen. Ik kwam erop omdat de lavendel in de tuin stond te bloeien en ik me ineens bedacht dat ik nog gedroogde lavendel had. Alhoewel ik een ijsmachine heb, bereid ik heel […]

Po'Boy sandwich met garnalen en pittige saus

Po’Boy sandwich met garnalen en pittige saus

Een Po’Boy (po-boy of poor boy) is een broodje oorspronkelijk uit New Orléans, Louisiana, in de VS. Het bestaat uit stokbrood belegd met gepaneerde en gefrituurde garnalen of oesters en met sla en tomaat en een pittige remouladesaus. In plaats van Sriracha saus kan je ook bijvoorbeeld een paar druppels tabasco gebruiken. Deze Po’Boy sandwich […]

Salade met gerookte kip en kersen

Salade met gerookte kip en kersen

Deze salade met gerookte kip en kersen is een simpele maar lekkere salade. Het zoet zure van de kers gaat goed samen met de gerookte kip. Als er kersen volop verkrijgbaar zijn, koop ze dan en eet ze zo of verwerk ze in een lekker recept. Als je eetbare bloemetjes in de tuin hebt staan, […]

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

De Franse klassieker Salade Niçoise wie kent hem niet? Voor het eerst gegeten aan de zuid-Franse kust en sindsdien staat hij elke zomer wel op het menu. Salade Niçoise is een salade gemaakt van vis (tonijn en ansjovis) en groenten zoals sperziebonen, tomaten, olijven, gekookte eieren, ui en olijfolie. De salade vind zijn oorsprong in […]

Vlierbloesemlikeur

Vlierbloesemlikeur

Om lang van vlierbloesem te kunnen genieten, maak je vlierbloesemsiroop of zelfs vlierbloesemlikeur. Van deze vlierbloesemlikeur kan je zo genieten eventueel met ijsklontjes erin of je maakt er een lekkere cocktail van. Je kunt voor dit recept gin, jenever of zelfs wodka gebruiken. Omdat ik nog een fles wodka citron had staan, heb ik dit […]

Koffie ijslollies

Koffie ijslollies

Deze koffie ijslollies zijn ontzettend lekker als tussendoortje, maar je kunt ze ook leuk serveren als nagerecht op een warme avond. Het zijn maar twee ingrediënten, maar het resultaat is heerlijk. Ik heb cold drip coffee van Batavia Dutch Coffee hiervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf lekkere espresso of koffie zetten, dit laten […]

Koude wortelsoep met korianderpesto

Koude wortelsoep met korianderpesto

Een lekkere koude soep voor een warme dag. Je zou het niet verwachten, maar deze koude wortelsoep met korianderpesto is een heerlijke soep met Oosterse smaken geworden. Natuurlijk kan je er een warme soep van maken op een koude dag. Maar op een zomerse dag is dit een heerlijk soepje. Ik heb een groene curry […]

Karamel pindakoek

Karamel pindakoek

Ik waarschuw je maar vast van te voren …. deze karamel pindakoek moet je niet maken! Veel te lekker. Wat is het toch met karamel en zeker in combinatie met gezouten noten. Het is een blijft lekker, zoet met een beetje zout.   Weet je wat je ook vooral niet moet maken: deze Cheesecake met […]

Pasta Caprese salade

Pasta Caprese salade

Caprese salade is een klassieke Italiaanse salade bestaande uit tomaten, mozzarella en basilicum. Super simpel, maar super lekker als je rijpe tomaten, buffel mozzarella, een goede balsamicoazijn en olijfolie gebruikt. Ik heb nu een pasta Caprese salade gemaakt, een heerlijke zomerse salade.   Caprese   Insalata Caprese komt dus oorspronkelijk uit Italië en betekent letterlijk […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden