’s Avonds bereiden en in de koelkast zetten en ’s morgens staat er een gezond ontbijtje voor je klaar. Deze mango kurkuma chiapudding is gemakkelijk te maken en rijk aan vullende eiwitten, vezels en gezonde vetten. Zonder toegevoegde suikers is het een voedzaam en kant-en-klaar ontbijt of tussendoortje. Als je al een tijdje een […]
Chickenburger anyone? Maak eens deze Kip-sucukburger gemaakt van kippengehakt met het pittig worstje sucuk. Heerlijke combinatie. Sucuk is een pittig worstje gemaakt van rundvlees en is verkrijgbaar bij de Turkse super. Als je geen sucuk kunt vinden, neem dan salami of chorizo als alternatief.
De zomer is het steenfruitseizoen en dit betekent verse abrikozen, kersen, perziken, nectarines en pruimen. Een eenvoudige en heerlijke manier om enkele favorieten te gebruiken, is in deze heerlijke kersen pruimen smoothie. Nadat ik deze smoothie gemaakt en uitgeschonken had, was het glas in no time leeg. En toen mijn man de smoothie op had, […]
Deze Aardbeien cheesecake is een cheesecake die je niet hoeft te bakken. Lekkere taart met de verse Hollandse zomerkoninkjes. Of nog makkelijker te maken is deze Kersen cheesecake in een glaasje.
Vergeet de kant-en-klaar hummus….. maar maak je eigen hummus, hier vind je het Basisrecept hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer de hummus met pita- of Turks brood. Hierbij nog een paar recepten van hummus op verschillende manieren bereid: Tonijn en olijvenhummus, Bietenhummus en Groene kruidenhummus
Geen zin in hete soep met deze warme dagen….maak dan eens een (ijs)koude Yoghurtsoep met komkommer. Deze yoghurtsoep met Arabische smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Wel eerst van te voren de komkommer even invriezen. En dan nog zin in een lekkere Aardbeienijs?
Lekker zelf hamburgers maken, helemaal niet moeilijk en veel lekkerder…je bepaalt namelijk zelf wat je erin doet. Real dude food. Deze heerlijke pittige burgers met Srirachasaus zijn in minder dan 15 minuten gemaakt en zijn precies zo sappig als de foto’s beloven. Kies zelf hoeveel specerijen je toevoegt, de toppings van je voorkeur en je […]
Pistou is een basilicumsaus op olijfoliebasis. Het is de wat minder bekende Franse versie (uit de streek Provence) van de Italiaanse pesto. Het enige verschil tussen de twee is dat er in Pesto wel en in Pistou geen pijnboompitten verwerkt zijn. Ik heb hierin ook nog peterselie verwerkt. De manier om Pistou te maken is […]
Deze Halloumi spiesjes zijn een prima vegetarisch alternatief voor de barbecue met Halloumi kaas die niet smelt op de grill. Serveer de spiesjes met deze heerlijke Romesco saus.