Pisa toetje

Pisa toetje

Ik kreeg een leuk (schuin) flesje Pisa likeur met dito schuine glaasjes erbij. Daar moest ik natuurlijk iets leuks/lekkers mee bereiden. Zo is dit Pisa toetje ontstaan. Probeer ook eens deze heerlijke Amaretto cheesecake.

Kipkarbonades met tomatenrijst
Kipfilet gemarineerd in een jerkmarinade met chili pompoen

Kipfilet gemarineerd in een jerkmarinade met chili pompoen

Deze jerkmarinade kan je voor kip, varkenshaas of zelfs visfilets gebruiken. Ook lekker op de barbecue. In deze kipfilet gemarineerd in een jerkmarinade met chili pompoen wordt de specerij piment gebruikt. Piment is een echte smaakmaker. Piment oftewel Jamaïcaanse peper is een ongelooflijke smaakbom. In het Engels noemen ze piment Allspice (alles-kruid). De specerij heeft […]

Pindakaas quinoa truffels

Pindakaas quinoa truffels

Deze Pindakaas quinoa truffels zijn heerlijke truffels met een knapperige buitenkant van chocolade en een smeuïge en verrassende binnenkant. Nog meer ‘gezonde’ bonbons maken? Probeer deze Dadel amandel bonbons eens.

Zalm gekonfijt met rode biet en pestosaus

Zalm gekonfijt met rode biet en pestosaus

Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.

Pompoensoep met Mexicaanse twist

Pompoensoep met Mexicaanse twist

Ik heb al diverse pompoensoep recepten op de site staan en deze pompoensoep met Mexicaanse twist is daar ook eentje van. De Mexicaanse twist zit in de zwarte bonen, rode peper, Picadillo kruiden, koriander en chorizo. Het is weer eens een hele andere manier om pompoensoep te maken. Lekker pittig door de rode peper, specerijen […]

Pittige garnalen tortilla

Pittige garnalen tortilla

Op z’n Mexicaans vandaag?

Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes

Een van de bekendste Zweedse gerechten.

Gekruide meiknolletjes

Gekruide meiknolletjes

Meiknol is een oude groente die in Nederland alleen nog in de biologische landbouw geteeld wordt. Meiknollen kunnen ook rauw worden gegeten in een salade. De naam knolraap moeten niet verward worden met koolraap. Probeer dit recept gekruide meiknolletjes eens. Lekker bij de Marokkaanse stoofpot

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden