Friese kruidkoek

Friese kruidkoek

Een kruidkoek moet een of meer dagen rusten om zachter te worden. Narijpen noemen ze dat. De ingrediënten moeten nog met elkaar gaan ‘werken’. Dit komt niet alleen de consistentie maar ook de smaak ten goede. Dus deze Friese kruidkoek niet gelijk aansnijden, maar even laten staan. Deze Yoghurt kersencake hoef je niet dagen te […]

Cranberry bieten compote

Cranberry bieten compote

Deze Cranberry bieten compote is erg lekker bij kalkoen, kip of varkensvlees. Gebruik dan bij het gerecht dezelfde rode wijn als van de compote. Ik heb ook nog een heerlijk recept van een Cranberry kersen compote met Jack Daniels whiskey voor je.

Cola kipkluifjes

Cola kipkluifjes

De lekkerste kluifjes die je ooit gegeten hebt.

Chocolade Chai muffins

Chocolade Chai muffins

Ik ben gek op chocolade en de smaak van Chai kruiden. Daarom deze muffins gecombineerd met deze smaken. Deze Chocolade Chai muffins zijn toch lekker. Naast de chocolade chai muffins zou ik deze ook eens proberen;) Aardbeien muffins!

Bulgursalade met pittige zalm

Bulgursalade met pittige zalm

Deze Bulgursalade met pittige zalm kan je zowel warm als koud eten. Lekker als lunch of zelfs als hoofdgerecht. Wil je nog een lekker soepje vooraf? Probeer dan eens deze Geroosterde pompoensoep met mangochutney.

Broccolisalade met rode ui en amandelen

Broccolisalade met rode ui en amandelen

Heb je nog wat broccoli over, maak dan deze lekkere Broccolisalade met rode ui en amandelen ervan. Lekker als bijgerecht of lunch. Liever wat vlees in een salade? Dan raden we deze kipsalade met tandori aan!

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon is een Frans gerecht van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne wijn, paddenstoelen, uitjes, en spek. Maak een grote pan van dit lekkere gerecht klaar. Mocht je overhebben, dan gebruik je dit een volgende dag als ragout voor over de pasta: je brengt alles weer aan de kook en laat het zodanig lang sudderen tot […]

Bloedsinaasappel granita

Bloedsinaasappel granita

Gemakkelijk te maken en je hebt er geen speciale apparaten zoals een ijsmachine voor nodig. Lekker verfrissend na een zware maaltijd of gewoon als tussendoortje.

Bavette

Bavette

Bavette wordt (medium) rare gegeten en in dunne plakken gesneden. Gemarineerd, snel gegrild op hoog vuur en in dunne plakjes gesneden smelt deze flank steak praktisch in je mond. Wij houden ervan om de bavette lekker rood te eten, zo blijft hij het meest mals.   Toetje tip: Chai chocoladetruffels

Amaretto cheesecake in een glaasje

Amaretto cheesecake in een glaasje

Wil je een snel toetje bereiden, dan is dit het wel.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden