Thaise Massaman curry met kip

Thaise Massaman curry met kip

Deze Thaise curry is pittig en rijk van smaak. Dus als je van spicy houdt, dan is dit echt iets voor jou. Natuurlijk kan je echt zo pittig of mild maken als je zelf wilt, gebruik dan meer of minder rode peper in het gerecht. De curry kan bereid worden met rund, lamsvlees, eend of […]

Kippenbout in witte wijn met wortelpuree

Kippenbout in witte wijn met wortelpuree

Coq au vin is een klassieker uit de Franse keuken. Coq is letterlijk vertaald een haan, maar het gerecht wordt meestal met kip bereid. Deze wordt in stukken gesneden en gegaard in rode wijn, samen met spek, wortel en paddenstoelen. Coq au vin wordt meestal geserveerd met aardappelpuree of stokbrood. Deze kippenbout in witte wijn […]

Mango hummus

Mango hummus

Manlief is gek op mango en op hummus. Ik het deze twee gecombineerd in een mango hummus en dat is me toch verrukkelijk geworden. Eigenlijk alles waar mango in zit is goed voor mijn hubbie, maar twee van zijn favorieten gecombineerd met elkaar, is natuurlijk helemaal top. Je proeft de mango goed in deze hummus, […]

Varkensfiletlapje met druiven en vijgensaus

Varkensfiletlapje met druiven en vijgensaus

Een varkensfiletlapje is een mager stuk vlees, daarom is het moeilijk om het niet te droog te bakken. Door de filetlapjes kort aan te bakken in de pan en daarna goed in te pakken in aluminiumfolie, krijg je toch een sappig stukje vlees. Als je er een lekkere saus bij serveert, maak je het filetlapje […]

Eendenborst met ingelegde druiven

Eendenborst met ingelegde druiven

Deze eendenborst met ingelegde druiven is een feestelijk maaltje. Serveer het op een bijzonder etentje thuis. Het is even bewerkelijk, maar dan zet je wel iets bijzonders op tafel. Reken per persoon een kleine eendenborstfilet, als ze heel erg groot uitvallen gebruik je een grote voor twee personen. De granaatappelmelasse is te koop in grotere […]

Viswrap met mangochutney

Viswrap met mangochutney

Deze viswrap met mangochutney is een lekker makkelijke en lichte maaltijd, helemaal geschikt met deze warme dagen. Door meer of minder chutney te gebruiken, maak je de saus pittiger of minder pittig. Proef tussendoor even of je het lekker vindt zo.   Gebruik hiervoor een vissoort naar eigen keuze. Je kunt ook zalmfilets gebruiken, die […]

Provençaalse groenteschotel Tian

Provençaalse groenteschotel Tian

Dit is een heerlijke en kleurrijke ovenschotel, wat je als vegetarisch gerecht of bijgerecht kunt serveren. Een Tian is de aardewerken stoofpot waar het gerecht in gestoofd wordt. Er worden in principe dezelfde groenten gebruikt als in de Franse groentemix ratatouille, zoals aubergine, courgette en tomaten. De smaak komt ook van de verse kruiden die […]

Cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes

Cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes

De gemarineerde mozzarellabolletjes is een recept van 24Kitchen-chef Roberta Pagnier. Ik mocht samen met haar dit recept maken tijdens een press event van Miele Experience Center. Nadat we alle nieuwe trends op keukengebied mochten zien, hebben wij (bloggers en culijournalisten) samen met haar een lunch bereid voor ons allen. Dit gerecht – uiteraard gemaakt van […]

Courgetti met gehaktballen in tomatensaus

Ik heb al heel lang een spiralizer ofwel spirelli spiraalsnijder in een keukenkastje liggen die ik niet gebruik. Ik had er een keer wortel mee geprobeerd, maar dit lukte niet echt, die was te hard. Dus dat ding maar weer in de kast gelegd. Aangezien we in huize Culinea proberen af te vallen, toch maar […]

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet.   Mezze   Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden