Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Een klassieker uit de Italiaanse keuken is deze Bucatini all’Amatriciana. De all’Amatriciana saus ook wel Matriciana genoemd, is een eenvoudige maar oh zo’n heerlijke pastasaus. Het wordt oorspronkelijk gemaakt van guanciale (gezouten varkenswang), tomaten en Pecorino Romano kaas. Met slechts een paar ingrediënten tover je een heerlijke pasta uit jouw keuken. En zoals voor zoveel […]

Pasta met romige tomatensaus

Pasta met romige tomatensaus

Ik heb toch een heerlijk en makkelijk te maken vegetarisch pastagerecht voor jullie. De saus van deze pasta is zelfs sneller klaar dan dat de pasta gekookt is. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. En ik denk dat de kids deze pasta met romige tomatensaus ook lekker zullen vinden. Als je wilt kan je er […]

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

In de Flevourbox van augustus zaten o.a. biologische eieren van Salomons uit Dronten, veganistische uien van Joost van Strien uit Ens en sperziebonen van Boer Boon uit Zeewolde. Deze drie mooie Flevolandse producten heb ik verwerkt in deze heerlijke pittige frittata met kikkererwten en boontjes. Een vegetarisch gerecht wat je kunt serveren als lunch of […]

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Een pittige pasta die snel en makkelijk klaar te maken is. Deze spaghetti alla puttanesca heeft heel veel smaak door de ansjovis, chilivlokken, kappertjes en olijven. Deze klassieke Zuid-Italiaanse spaghetti moet je eens geprobeerd hebben. Er bestaan heel veel varianten op dit recept en dit is de mijne. Ik heb in plaats van een tomatensaus […]

Pasta salade met mosselen en artisjok

Pasta salade met mosselen en artisjok

Ik wilde een pasta maken, maar het was zo snikkend warm dat ik maar besloot om een pasta salade te maken. Wel met dezelfde ingrediënten die ik voor de pasta bedacht had. Deze pasta salade met mosselen en artisjok kan je dus zowel koud als warm eten.   Mosselen   Zodra de mosselen in het […]

Geroosterde spitskool met walnotenpesto

Geroosterde spitskool met walnotenpesto

In de Flevourbox van maart zat o.a. een biodynamische spitskool en hele walnoten die nog gekraakt moesten worden. Al snel had ik in mijn hoofd dat ik deze twee wilde combineren. Het is geroosterde spitskool met walnotenpesto geworden en dat was een heerlijke combinatie kan ik jullie verklappen. Manlief die niet zo’n koolliefhebber is, heeft […]

Spaghetti met gekarameliseerde uien

Spaghetti met gekarameliseerde uien

In deze pasta spelen de uien de hoofdrol. Er zaten heel veel biologische uien in de lokale groentedoos – de Flevourbox – van februari. Natuurlijk zijn uien overal in te gebruiken, maar ik wilde ze in de spotlight zetten. Dat is super gelukt in deze spaghetti met gekarameliseerde uien.   Uien   Uien zijn goedkoop […]

Tartaar van rode biet

Tartaar van rode biet

Serveer eens tijdens een speciaal etentje thuis een tartaar van rode biet in plaats van een runder tartaar. Erg fijn om te serveren als je vegetariërs of zelfs veganisten aan tafel hebt. Je bereid alles ver van tevoren en op de avond zelf hoef je alleen maar het tartaartje samen te stellen. Hoe fijn is […]

Pasta met courgette, makreel en basilicum

Pasta met courgette, makreel en basilicum

Als je gek ben op pasta, courgettes en makreel dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze pasta met courgette, makreel en basilicum is er eentje met heel veel smaak. En ook nog eens snel en makkelijk te maken, ideaal voor een doordeweekse dag.   Siciliaanse pastagerechten   Deze pasta is een gerecht uit […]

Gegrilde hele snijbonen met knoflook

Gegrilde hele snijbonen met knoflook

Dit is eens een hele andere manier om snijbonen te bereiden. Deze gegrilde hele snijbonen met knoflook en verse kruiden kan je bereiden op de barbecue of in een grillpan. Heerlijk bijgerecht voor deze zomer, dus laat die bonen heel en gooi ze op de grill!   Snijbonen   Zoals de naam het al zegt, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden