Serveer eens tijdens een speciaal etentje thuis een tartaar van rode biet in plaats van een runder tartaar. Erg fijn om te serveren als je vegetariĆ«rs of zelfs veganisten aan tafel hebt. Je bereid alles ver van tevoren en op de avond zelf hoef je alleen maar het tartaartje samen te stellen. Hoe fijn is […]
Als je gek ben op pasta, courgettes en makreel dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze pasta met courgette, makreel en basilicum is er eentje met heel veel smaak. En ook nog eens snel en makkelijk te maken, ideaal voor een doordeweekse dag. Siciliaanse pastagerechten Deze pasta is een gerecht uit […]
Dit is eens een hele andere manier om snijbonen te bereiden. Deze gegrilde hele snijbonen met knoflook en verse kruiden kan je bereiden op de barbecue of in een grillpan. Heerlijk bijgerecht voor deze zomer, dus laat die bonen heel en gooi ze op de grill! Snijbonen Zoals de naam het al zegt, […]
Dit broodje warm vlees met piri piri saus is een afgeleide van het Portugese warme broodje Bifana. Ik mag het natuurlijk geen Bifana noemen, omdat het niet het originele recept is. Maar dit broodje is wel vingerlikkend lekker kan ik je verklappen. Bifana Bifana is het nationale broodje van Portugal, dit moet je […]
Chalupa, hoor ik je denken? Ja chalupa. Dit is een Mexicaanse kleine tortilla die krokant gebakken wordt in olie. Hierop serveer je lekkere Mexicaanse gerechtjes en dit gerechtje heet dan een chalupa. Het is geen taco. Je kunt het serveren met kip, zoals deze chalupas met pulled kip. Maar ook met vis, rund, varkensgehakt of […]
Deze Thaise curry is pittig en rijk van smaak. Dus als je van spicy houdt, dan is dit echt iets voor jou. Natuurlijk kan je echt zo pittig of mild maken als je zelf wilt, gebruik dan meer of minder rode peper in het gerecht. De curry kan bereid worden met rund, lamsvlees, eend of […]
Coq au vin is een klassieker uit de Franse keuken. Coq is letterlijk vertaald een haan, maar het gerecht wordt meestal met kip bereid. Deze wordt in stukken gesneden en gegaard in rode wijn, samen met spek, wortel en paddenstoelen. Coq au vin wordt meestal geserveerd met aardappelpuree of stokbrood. Deze kippenbout in witte wijn […]
Manlief is gek op mango en op hummus. Ik het deze twee gecombineerd in een mango hummus en dat is me toch verrukkelijk geworden. Eigenlijk alles waar mango in zit is goed voor mijn hubbie, maar twee van zijn favorieten gecombineerd met elkaar, is natuurlijk helemaal top. Je proeft de mango goed in deze hummus, […]
Een varkensfiletlapje is een mager stuk vlees, daarom is het moeilijk om het niet te droog te bakken. Door de filetlapjes kort aan te bakken in de pan en daarna goed in te pakken in aluminiumfolie, krijg je toch een sappig stukje vlees. Als je er een lekkere saus bij serveert, maak je het filetlapje […]
Deze eendenborst met ingelegde druiven is een feestelijk maaltje. Serveer het op een bijzonder etentje thuis. Het is even bewerkelijk, maar dan zet je wel iets bijzonders op tafel. Reken per persoon een kleine eendenborstfilet, als ze heel erg groot uitvallen gebruik je een grote voor twee personen. De granaatappelmelasse is te koop in grotere […]