Dit is eens een hele andere manier om snijbonen te bereiden. Deze gegrilde hele snijbonen met knoflook en verse kruiden kan je bereiden op de barbecue of in een grillpan. Heerlijk bijgerecht voor deze zomer, dus laat die bonen heel en gooi ze op de grill!

 

Snijbonen

 

Zoals de naam het al zegt, worden deze bonen gesneden. Meestal worden ze gebruikt in een stamppot. Erg lekker natuurlijk, maar je kunt ze nog op zoveel andere manieren bereiden. En daarvoor hoef je ze niet eens te snijden.
De snijbonen werden vroeger gesneden omdat ze zo draderig waren, maar dat is niet meer zo. Je hoeft ze niet meer te snijden en kunt ze aan een stuk eten.

 

Mochten er wel draden aan zitten, verwijder ze dan door het bovenste puntje van de boon eraf te snijden en daarmee trek je dan in de lengte de draad van de boon. Herhaal dit ook met de andere kant van de boon.
Je kunt nu de boontjes met een mes in schuine stukjes snijden, maar voor dit recept hoeft dat niet.

 

Snijbonen kan je stomen, koken wokken of stoven.
Houd voor koken ongeveer 10 minuten aan tot ze beetgaar zijn. Serveer ze met een klontje roomboter en eventueel wat nootmuskaat.
Maar roergebakken in een Oosters gerecht zijn ze ook erg lekker. Je kunt ze eventueel eerst blancheren voordat je ze gaat wokken.
Bakken: probeer mijn recept voor Hele snijbonen gebakken in misoboter eens.
Snijbonen kan je gekookt en afgekoeld ook goed verwerken in salades. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken in deze Bonensalade met rode ui en koriander.
Koop snijbonen als ze goed vers en stevig zijn, ze zijn namelijk niet zo lang houdbaar.

 

Tips:

 

Gebruik groene kruiden die jij lekker vindt. Je kunt ook bijvoorbeeld verse oregano, basilicum, koriander, kervel en/of dragon gebruiken voor de dressing.
Mocht je wat gegrilde bonen overhouden (wat ik niet denk) snijd ze dan in stukjes en meng ze met dressing en al door een groene salade.

 

 

Recept Gegrilde hele snijbonen met knoflook: