Geroosterde flespompoen met feta

Geroosterde flespompoen met feta

Het is winter en de pompoenen zijn nog steeds volop verkrijgbaar. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op deze zoete groente en kan er geen genoeg van krijgen. En daarom heb ik nu weer een nieuw recept voor jullie. Deze heerlijke geroosterde flespompoen met feta kan je heel goed […]

Arrabbiata runderstoof met dumplings

Arrabbiata runderstoof met dumplings

Het is winter, echt tijd om lekkere stoofgerechten te maken. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere […]

Spaghetti all’Assassina

Spaghetti all’Assassina

Wij volgen het TV-programma Stanley Tucci searching for Italy op de BBC. Een geweldig programma waarin acteur Tucci de diverse regio’s van Italië bezoekt en de lokale keukens ontdekt. In de regio Puglia (de laars van Italië) wat bekend staat om zijn geurige olijfolie en zijn eenvoudige gerechten, kookt een chef spaghetti all’assassina voor hem. […]

Indiase peper kip

Indiase peper kip

Pepper chicken oftewel Indiase peper kip is een Zuid Indiaas kiprecept. Een geurig en pittig kipgerecht, wat snel te maken is. Heerlijk hartverwarmend voor een koude dag. Als je van pittig houdt, dan is dit gerecht een echte aanrader!   Indiase recepten   De Indiase keuken is zeer uitgebreid en dat komt omdat het land […]

Punjabi curry van kip

Punjabi curry van kip

Tariwalla murgh is een Punjabi curry van kip. Het is een gerecht wat je niet snel op een menukaart van een Indiaas restaurant vindt. Dit omdat deze curry vooral thuis bereid wordt. Wij zijn gek op Indiase gerechten en ik wist dat ik deze curry moest proberen toen ik het eens voorbij zag komen op […]

Kabeljauw ceviche met chips

Kabeljauw ceviche met chips

Een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een leuk event georganiseerd door Euroma Kruiden & Specerijen in De Librije in Zwolle. Het ging om de introductie van hun nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Dit zijn de Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen. Tijdens het event mochten wij ook zelf gaan koken met […]

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes

Manlief kwam onverwacht niet thuis eten. Nu gebeurt dit wel vaker en moet ik dus regelmatig omschakelen. Ik had voor ons samen een lekkere flat iron steak bedacht, maar die ga ik natuurlijk niet voor mij alleen bereiden. Dat komt morgen wel weer. Maar ja wat ga ik dan eten. Even snuffelen in de koelkast, […]

Pasta met snijbiet en balletjes

Pasta met snijbiet en balletjes

Ik zag prachtig gekleurde snijbiet bij mijn groenteboer liggen en heb gelijk een bos gekocht. Maar ja wat ga je ervan maken. Manlief had zin in pasta, dus is het deze heerlijke pasta met snijbiet en balletjes geworden. Een simpel en snel te maken pastagerecht en lekker afgetopt met veel geraspte Parmezaanse kaas. Ideaal gerecht […]

Vegetarische noedels met tahinsaus

Vegetarische noedels met tahinsaus

Ik heb voor jullie een makkelijk te maken en heerlijk noedel gerecht. Romige tahinsaus gemengd door noedels met daarbij vegetarische kipstukjes en spinazie. Dit wil je proeven. En deze vegetarische noedels met tahinsaus heb je ook nog eens snel in elkaar geflanst, ideaal voor een drukke dag.   Noedels   In principe kan je elk […]

Broodje Turks stoofvlees

Broodje Turks stoofvlees

Wij zijn gek op stoofvleesgerechten, vooral op koude dagen. Nu heb ik al diverse stoofschotels op de site staan, maar elke keer bereid ik het weer op een andere manier. Ik heb dit recept broodje Turks stoofvlees genoemd omdat het een klein beetje lijkt op het Turkse recept Tantuni. Alleen bij Tantuni wordt het vlees […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden