Wortel en zoete aardappelpuree

Wortel en zoete aardappelpuree

Deze Wortel en zoete aardappelpuree is een goed alternatief voor de ‘gewone’ aardappelpuree. Wil je nog een andere puree proberen, dan is deze Knolselderijpuree misschien ook wel iets voor je.

Pesto gemaakt van boerenkool

Pesto gemaakt van boerenkool

Deze Pesto gemaakt van boerenkool is weer eens iets anders dan de traditionele pesto gemaakt van basilicum. Probeer hem eens! In dit lekkere en makkelijk recept wordt deze pesto gebruikt: Gnocchi met tomaatjes en boerenkoolpesto

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerechtje. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden.

Lekkere zelfgemaakte pompoenhummus

Lekkere zelfgemaakte pompoenhummus

Hummus, humus, hoummous, houmous, hommos of goumoes is een kikkererwtenpuree uit het Midden-Oosten. Hierin zitten behalve gekookte kikkererwten, ook tahin (sesampasta), olijfolie en als smaakmakers vaak knoflook, komijnpoeder, citroensap en peper en zout. Ik heb nu een lekkere zelfgemaakte pompoenhummus gemaakt.   Hummus   De pompoenen zijn volop in het seizoen en wij zijn er […]

Gamba's al pil pil

Gamba’s al pil pil

Maak eens een tafel vol met tapas, deze Gamba’s al pil pil horen daar zeker bij. En ik heb nog veel meer lekkere tapas gerechten voor je. Ook lekker op de tapas tafel is Meloensoep, Aioli en Romesco saus

Baba ganoush

Baba ganoush

Ik heb een lekkere dip voor bij de borrel of op brood voor jullie, namelijk baba ganoush. En die kan je heel makkelijk zelf thuis maken. Zoveel lekkerder dan uit de supermarkt en het voordeel is dat je het naar eigen smaak kunt maken. Serveer het met lekker brood bij de borrel of maak een […]

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Hiervoor heb je een groente spiraalsnijder nodig. Ik laat de courgette in dit recept van Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato ongekookt omdat ik dat het lekkerst vind. Nog zin in een lekker Italiaans toetje? Maak dan deze Affogato

Kipfilets met dragonsaus

Kipfilets met dragonsaus

Poulet à l’Estragon oftewel kipfilets met dragonsaus is een echt klassiek Frans gerecht en één van de lekkerste kipgerechten, vind ik. Ik had een grote bos dragon gekocht bij mijn groenteboer en die grote bos kon ik gebruiken in diverse recepten. Natuurlijk ook de bekende ossenhaas met bearnaisesaus gemaakt en deze heerlijke kip. De kip […]

Tuinbonen en erwtendip

Tuinbonen en erwtendip

Ik had tuinbonen dubbel gedopt (400 gram) maar vond het zonde om de schilletjes weg te gooien. Daarom deze Tuinbonen en erwtendip verzonnen. Lekker met een stukje stokbrood. Deze dip heb ik ook gebruikt bij de Aardappel tuinbonensalade.

Dorade met tomaatjes uit de oven

Dorade met tomaatjes uit de oven

Deze Dorade met tomaatjes uit de oven is een simpel maar o zo lekker visgerecht met Dorade (zeebrasem). De oven doet het werk voor je. Nog zin in een lekker toetje na deze visschotel? Probeer dan eens deze heerlijke Espresso granita       Door de Wijndivas aanbevolen wijn bij dit gerecht: Malvasia van Stanig  De […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden