In de oven geroosterde aardappelen

In de oven geroosterde aardappelen

Patate al Forno heet het recept van de Italiaanse kok Felice uit Zeewolde. Van hem kreeg ik dit recept van de in de oven geroosterde aardappelen. En lekker dat ze zijn geworden. Ze gaan rauw in de oven en die doet het werk voor je. Na ongeveer drie kwartier heb je heerlijke aardappeltjes die bij […]

Zelf Focaccia maken

Zelf Focaccia maken

Ik ben niet zo van het bakken, koekjes, taarten en brood daar waag ik mij meestal niet aan. Maar sinds ik een hele stoere keukenmachine heb, probeer ik het toch af en toe. Vandaag ga ik zelf Focaccia maken en laat de foodprocessor het zware kneedwerk doen. Dan valt brood bakken eigenlijk nog best wel […]

Geroosterde paarse wortel hummus

Geroosterde paarse wortel hummus

Hummus kan je van heel veel soorten peulvruchten gecombineerd met groenten of verse kruiden maken. Ik heb nu een geroosterde paarse wortel hummus gemaakt. Het is weer herfst en de gekleurde wortelen en bietjes zijn weer te koop bij mijn groenteman op de markt. Niet alleen heeft deze hummus een prachtige paarse kleur, hij smaakt […]

Gemengde bonensalade met limoen en pinda's

Gemengde bonensalade met limoen en pinda’s

Natuurlijk kan je voor deze gemengde bonensalade met limoen en pinda’s allerlei soorten bonen gebruiken. Snijbonen (eventueel heel gelaten), peultjes, sugar snaps, haricots vert, boterbonen, etc. Ook lekker erbij zijn gehakte cashewnoten. Als je niet van koriander houdt, gebruik dan peterselie in dit recept.   Ik zag het recept Mixed Beans with Peanuts, Ginger, and […]

Pizza met Syrische kaas en gekruide saucijs

Pizza met Syrische kaas en gekruide saucijs

Op onze culinaire trip door Twente hebben wij Landgoedboerderij Erve Elferman* bezocht en hier heel veel lekker Limousin rundvlees gekocht. In het vleespakket zaten ook gekruide saucijsjes, twee met rozemarijn en tijm en twee met venkel en twee met walnoot en pruim. Ook bezochten wij nogmaals Buffalo Farm Twente waar we heerlijke buffelmozzarella en burrata […]

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Deze Italiaanse klassieker kent heel veel varianten, maar een ding is zeker er hoort geen slagroom in. De eieren en de geraspte kaas maken het gerecht al romig genoeg. Wel wordt er in het originele recept guanciale gebruikt. Dit is een speksoort gemaakt van de kinnebak van het varken. Het vlees wordt niet gerookt, maar […]

Wrap met Caesar kipsalade

Wrap met Caesar kipsalade

Poeh hé…. het is al een hele tijd warm en het wordt steeds warmer. Wat moet je eten met deze hittegolf …. salades dus. Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, verwen ik hem regelmatig met ‘Amerikaanse’ gerechten. Zo is hij gek op Caesar salad. Maar deze keer heb ik het gecombineerd in een […]

Tuinbonen met knoflook, rozemarijn en salie

Tuinbonen zelf vers gedopt zijn het lekkerst. Vooral als je ze dan niet te lang kookt, zodat ze nog lekker knapperig blijven. Dus als je een keer verse tuinbonen ziet liggen, koop ze dan en trek er even tijd voor uit om ze te doppen. Of laat de kinderen meehelpen, dit vinden ze leuk en […]

Gemarineerde geroosterde paprika's

Gemarineerde geroosterde paprika’s

Drie prachtige oranje paprika’s zaten er in de Foodybox van Kroon op het Werk. Heb ze alle drie geroosterd in de oven. Eentje had ik gebruikt voor een heerlijke steaksalade en van de andere twee heb ik deze gemarineerde geroosterde paprika’s gemaakt. Helemaal niet moeilijk om te maken. Het enige is dat je tijdens het […]

Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten

Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten

Ik had een ontzettend leuk foody goodiebox gekregen met allerlei lekkere dingetjes. Het is voor mij een uitdaging om lekkere recepten met deze producten te verzinnen. Zo zaten er schattige blikjes maïs van Bonduelle en een kruidenmix genaamd Thailand van SpiceM in de box. Hoe kan ik die combineren. Ik heb een hummus gemaakt van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden