Op onze culinaire trip door Twente hebben wij Landgoedboerderij Erve Elferman* bezocht en hier heel veel lekker Limousin rundvlees gekocht. In het vleespakket zaten ook gekruide saucijsjes, twee met rozemarijn en tijm en twee met venkel en twee met walnoot en pruim.
Ook bezochten wij nogmaals Buffalo Farm Twente waar we heerlijke buffelmozzarella en burrata hebben gekocht. Om te proberen heeft ze mij een beker buffelyoghurt meegegeven en een pak Syrische kaas. Geen idee wat ik mij bij Syrische kaas moest voorstellen en wat ik ermee kan doen. Heb besloten om ze maar te combineren op een pizza.

 

De Syrische kaas is erg zout en lijkt qua structuur een beetje op halloumi kaas. Ik denk dat het een goede kaas is om mee te bakken, want hij smelt niet. Achteraf had ik deze kaas beter kunnen raspen of fijnhakken en over de pizza kunnen strooien. De blokjes bleven namelijk intact, terwijl ik dacht dat het lekker zou gaan smelten. Omdat het vlees ook al gekruid was, is het een vrij ‘hartige’ pizza geworden.

 

Pizza met Syrische kaas en gekruide saucijs

 

Ik heb twee kant-en-klare pizzabodems gekocht, ben niet zo van pizzabodems zelf maken. Maar als jij dat wel bent, leef je vooral uit en maak de pizzabodem lekker zelf (veel beter eigenlijk).
Ik heb de paprika zelf gegrild in de oven, maar je kunt natuurlijk ook gegrilde paprika uit een pot gebruiken of zelfs verse reepjes paprika.
Omdat ik oregano in mijn kruidentuin heb staan, gebruik ik verse. Heb jij dat niet gebruik dan 1 eetlepel gedroogde oregano.