Deze Peren en pepernotencrumble is een heerlijk ‘volwassen’ nagerecht voor Sinterklaasavond. Het volwassene zit em in de drank die in de saus verwerkt zit. Je kunt de likeur natuurlijk ook weglaten als je dit heerlijke toetje ook aan kinderen wilt geven. Doe dan bijvoorbeeld een scheut perensap in de saus. Je hoeft dit natuurlijk niet […]
Voor deze simpele maar o zo lekkere luchtige pompoenmousse moet je eerst een pompoen roosteren (garen) in de oven. Ik heb hiervoor een kleine muskaatpompoen gebruikt. Deze is al lekker zoet van zichzelf. Ik rooster de pompoen in plaats van deze te koken. Allereerst krijgt de pompoen door deze te roosteren in de oven een […]
In mijn ijver om zoveel mogelijk verschillende recepten te maken met verse wasabi, had ik het idee om het in ijs te proberen. Alleen wasabi leek me niet lekker, heb het daarom gecombineerd met nog meer “Oosterse” smaken. Het is een matcha en wasabi ijs geworden, waarin ik ook limoenblad, limoenrasp en -sap en sereh […]
Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]
Ik ben niet zo’n taartenbakster, maar af en toe waag ik mij eraan. Meestal maak ik een cheesecake die niet in de oven hoeft. Deze luchtige cheesecake met rood fruit wordt wel in de oven gebakken, maar het is een heel makkelijk recept en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Gebruik fruit wat in […]
Als klein kind was het een traktatie als je met mooi weer op een terras een ijssorbet kreeg. Ik heb een volwassen twist op een sorbet gemaakt met kersen in de hoofdrol. Kersen zijn momenteel volop verkrijgbaar, dus koop ze nu. Ik heb de glazen afgevuld met Prosecco…. een volwassen Kersensorbet dus. Je hebt wel […]
Omdat ik nog wat gedroogde lavendel over had en het leuk vind om te experimenteren, is dit lavendelijs met blauwe bessen tot stand gekomen. Ik kwam erop omdat de lavendel in de tuin stond te bloeien en ik me ineens bedacht dat ik nog gedroogde lavendel had. Alhoewel ik een ijsmachine heb, bereid ik heel […]
Deze koffie ijslollies zijn ontzettend lekker als tussendoortje, maar je kunt ze ook leuk serveren als nagerecht op een warme avond. Het zijn maar twee ingrediënten, maar het resultaat is heerlijk. Ik heb cold drip coffee van Batavia Dutch Coffee hiervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf lekkere espresso of koffie zetten, dit laten […]
Ik waarschuw je maar vast van te voren …. deze karamel pindakoek moet je niet maken! Veel te lekker. Wat is het toch met karamel en zeker in combinatie met gezouten noten. Het is een blijft lekker, zoet met een beetje zout. Weet je wat je ook vooral niet moet maken: deze Cheesecake met […]
Ik was vroeger gek op Bounty’s. Geen Mars of Snickers voor mij, maar die heerlijke smeuïge Bounty’s met kokos en melkchocolade. Nu heb ik geprobeerd om ze zelf te maken en ik moet zeggen dat deze tropische Bounty met mango en limoen een groot succes geworden is. De combinatie met stukjes gedroogde mango en citroenrasp […]