Witte bonen gratin met tomaten

Witte bonen gratin met tomaten

Deze witte bonen gratin met tomaten is het ultieme gemakkelijke en gezellige dinerrecept. We nemen witte bonen uit blik of glas en laten ze sudderen in een tomatensaus en gratineren het vervolgens met kaas. Zachte en warme witte bonen zwemmen in een smaakvolle tomatensaus en absoluut gesmoord in smeltende kaas. Maak de maaltijd compleet met […]

Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Thuis lunch ik graag met een salade. Meestal kijk ik wat er in de koelkast ligt en stel ik een salade samen van restjes groente, etc. Ik had nog een restje in de oven gepofte bietjes in de koelkast, een beetje sla, wortel en een paar radijsjes. Met de verse bramen uit eigen tuin is […]

Pizza met kimchi en burrata

Pizza met kimchi en burrata

Als je nog nooit kimchi op je pizza hebt gehad, dan staat je iets lekkers te wachten! Deze Koreaans geïnspireerde pizza met kimchi en burrata is pittig, hartig en kaasachtig en is in ongeveer 35 minuten klaar! Ik hou van Koreaans en Koreaans geïnspireerd eten! Het heeft alles wat een gerecht naar mijn mening echt […]

Blackened kip met Spaanse salade

Blackened kip met Spaanse salade

Ik heb voor jullie een lekker makkelijk recept voor dit warme weer. Deze blackened kip met Spaanse salade heeft heel veel smaak en kan warm, lauwwarm of koud gegeten worden. De blackened kip oftewel zwartgeblakerde kip wordt gekruid en op hoog vuur gegrild of gebakken. Door de kruidenmix en het hete grillen van de kip, […]

Spaanse tortilla met chorizo en mosselen

Spaanse tortilla met chorizo en mosselen

De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas – is heerlijk als een (vegetarische) maaltijd of als tapas te serveren. Maar je kunt er natuurlijk ook andere ingrediënten aan toevoegen, dus wees avontuurlijk met wat je toevoegt: paprika’s, asperges, overgebleven geroosterde groenten of vlees. Ik heb nu een Spaanse tortilla met chorizo en mosselen […]

Venkel met dragon salsa verde

Venkel met dragon salsa verde

Dit is een van de lekkerste manieren om venkel te bereiden. Gestoofde venkel is lekker zacht en heeft een zoetere smaak en is lichtbruin van kleur. Het is een lekker bijgerecht bij kip, vlees of vis. En het smaakt heerlijk met de pittige salsa verde. Maak deze venkel met dragon salsa verde snel en laat […]

Pulled kip taco’s met salsa

Pulled kip taco’s met salsa

Ik had smoked pulled chicken oftewel pulled kip gekocht bij mijn online slager en wilde daar iets lekkers mee maken. Het zijn deze heerlijke pulled kip taco’s met salsa geworden. Snel klaar en ik denk dat jouw hele gezin dit lekker zal vinden. Ik ben verliefd geworden op dit recept. Simpel, snel en lekker! Stel […]

Lamsstoof met venkel

Lamsstoof met venkel

Als jij iemand bent die denkt dat lamsvlees intimiderend kan zijn om te bereiden, begin dan met deze lamsstoof met venkel. Als jij net begint met lamsvlees, dan is deze stoofpot (net zoals een runderstoofpot) het geheim om het vlees low and slow te stoven tot het supermals is. Lamsvlees heeft een geweldige diepte van […]

Wijting met citroen, olijven en kappertjes

Wijting met citroen, olijven en kappertjes

Je kunt heel goed een hele vis bereiden in een airfryer. Deze kleine wijtingen zijn in no-time gegaard in de airfryer. Deze Wijting met citroen, olijven en kappertjes is ideaal om te bereiden in de airfryer. Maak er een lekkere dressing bij met Italiaanse smaken. Mocht je liever filets gebruiken, vraag jouw visboer of hij […]

Scholfilets met bloemkoolcouscous

Scholfilets met bloemkoolcouscous

Scholfilets hebben een neutrale smaak, daarom is het lekker om deze vis op smaak te brengen met specerijen, ik heb nu beetje ras-el-hanout gebruikt. En bij de scholfilets heb ik een bloemkoolcouscous gemaakt. De bloemkoolcouscous heb ik op smaak gebracht met verse kruiden zoals dille en koriander en daardoor nog g pistachenoten en granaatappelpitjes gemengd. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden