Rundvlees Vindaloo (Indiase curry)

Rundvlees Vindaloo (Indiase curry)

Vindaloo (of ook wel Vindalho) is een populair curry gerecht uit Goa (westkust van India). Het is een kruidige curry met wijnazijn en veel knoflook erin. Er bestaan veel variaties op dit recept, zo worden er verschillende soorten azijn gebruikt in het gerecht. En in het ene recept wordt tomaten(blokjes) of tomatenpuree gebruikt en in […]

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Een klassieker uit de Britse keuken. Oorspronkelijk werd het met restjes vlees en aardappel gemaakt. Ik heb er mijn twist aan gegeven door zoete aardappelen in de puree te gebruiken. Mijn Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree heb ik wel traditioneel met lamsgehakt gemaakt, maar je kunt ook rundergehakt gebruiken (dan heet het gerecht Cottage Pie). […]

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund. Dit vlees bevat veel spierweefsel omdat veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit. Ik had […]

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak. Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht. Vlees wordt langzaam gestoofd in wijn en op smaak gebracht met specerijen […]

Zelfgemaakte groentebouillon

Zelfgemaakte groentebouillon

In de vegetarische maand januari gebruik ik best wel veel groentebouillon. Nu kan je natuurlijk groentebouillon maken van bouillonblokjes, maar ik ga voor de zelfgemaakte groentebouillon. Ten eerste bepaal je dan zelf welke smaak je eraan geeft en ten tweede – niet geheel onbelangrijk – is het veel gezonder voor je om zelf je bouillon […]

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Voordat je deze knoflooksoep van gepofte knoflook gaat eten, moet je eerst een knoflook alert afgeven! Maar als je samen de knoflooksoep geniet, is er geen probleem. Ben je gek op knoflook, dan moet je deze soep echt proberen. Door het poffen in de oven, is de scherpte er helemaal af en ontstaat er een […]

Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus

Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus

Deze Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus is een lekker gerecht met Aziatische smaken. Serveer er witte rijst bij en je hebt een complete maaltijd. Ik heb shiitake paddenstoelen gebruikt, maar je kunt ook een ander soort paddenstoelen gebruiken voor dit gerecht, zoals bijvoorbeeld kastanjechampignons. En natuurlijk heb ik een heerlijke ‘beter leven’ kip van Polderkip gebruikt […]

Hoe bereid je een Kerst kalkoen

Hoe bereid je een Kerst kalkoen

Koop een goede kwaliteit kalkoen, hier kan je lezen waar ik de kalkoen vandaan heb. Maar hoe bereid je een Kerst kalkoen. Het grootste probleem bij het garen van een kalkoen is dat de poten meer tijd nodig hebben dan de borst. Als je de eerst helft van de braadtijd de kalkoen met de borstkant […]

Rundvlees chili

Rundvlees chili

Deze rundvlees chili kan je op verschillende manieren serveren. Je kunt er polenta en in de oven geroosterde pompoen bij serveren. Of rijst met zwarte bonen. Of je zet de pan op tafel en daarbij serveer je tortilla’s, guacamole, tomatensalsa, zure room en maakt er een Mexicaans feestje van. Ik heb in dit recept paprikapuree […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden