Vindaloo (of ook wel Vindalho) is een populair curry gerecht uit Goa (India). Het is een kruidige curry met wijnazijn en veel knoflook erin. Er bestaan veel variaties op dit recept, zo worden er verschillende soorten azijn gebruikt in het gerecht. En in het ene recept wordt tomaten(blokjes) of tomatenpuree gebruikt en in het andere recept weer helemaal niet. Deze curry stond al zo lang op mijn todo lijstje, nu is het er eindelijk van gekomen. Dit is mijn versie van rundvlees Vindaloo (Indiase curry).
Meestal wordt er varkensvlees, lamsvlees of kip gebruikt voor Vindaloo, maar ik heb rundvlees gebruikt.
Als je het gerecht een dag van te voren maakt, trekken de smaken er nog meer in.
Wat eten we erbij?
Serveer deze curry met rijst of naam brood. En deze Kruidige pompoenblokjes zullen er ook erg lekker bij smaken.
Patrick
februari 6, 2021 @ 8:08 am
Ik wil dit recept gaan maken.
Maar raak en beetje verward door het ingrediënten lijstje.
In het lijstje staat tomaten puree.
Maar bij de bereiding tomatenblokjes.
Wat moet ik nou halen.
Vriedelijke groet patrick
Hanneke de Jonge
februari 6, 2021 @ 9:33 am
Hoi Patrick, ja sorry vergeten bij de ingredienten te zetten. Het is dus tomatenpuree en tomatenblokjes.